SYSCO Foundation

SYSCO Foundation ble opprettet på bakgrunn av de ansattes ønske om å kunne hjelpe enkeltmennesker eller organisasjoner som trenger det, lokalt og internasjonalt. Vi ønsker å kunne bidra på områder hvor den hjelpen vi gir, merkes og gjør en forskjell.

Gjennom de siste årene har vi tatt mange flotte og spennende initiativ for å kunne gjøre dagene til enkeltmennesker, dyr og organisasjoner noe bedre.

Vi har bygget en skole i Tauripampa, en liten landsby i fjellene utenfor Huaraz i Peru, og med midler fra SYSCO Foundation ble det i fortsettelsen av dette prosjektet etablert en felles spisesal for hele landsbyen.  I år har vi sponset drakter til både et lokalt fotballlag i Lima samt et basketlag i Bergen for jenter med minoritetsbakgrunn. Også dyrene har fått ta del i vårt bidrag med sponsing av diverse utstyr til Viksemarkas Venner som er et omsorgssenter for dyr.

TV-aksjonen 2014 gikk til Kirkens Nødhjelp som skulle gi rent vann til over en million mennesker. Her bidro vi med «spinning for rent vann» og andre fysiske aktiviteter hvor resultatet var en pen pengesum til innsamlingsaksjonen.

I 2015 har SYSCO Foundation valgt å sponse en yrkesskole i Lima som heter Cristiania, en skole for 150 vanskeligstilte jenter mellom 12-17 år. Denne skolen bidrar til å få jentene ut av slummen, og gi dem en sjanse til et bedre liv enn hva de ble født inn i.  Cristiania er unik i sitt slag, både i form av at den som privat institusjon tilbyr gratis undervisning, men utover den obligatoriske akademiske undervisningen får også jentene opplæring i yrkesfag, som matlaging, skjønnhetspleie og dataopplæring. På denne måten får de muligheten til å gå rett ut i arbeid etter endt skolegang. Frem mot jul jobber vi med å konkretisere prioriteten av skolens mange behov for å se hvor vår støtte best kan anvendes. Dette vet vi kommer til å gjøre en forskjell for mange!

Hver måned betaler de ansatte kr 100,- inn til SYSCO Foundation, og når styret, som består av 3 ansatte, beslutter å støtte et bestemt formål, legger SYSCO 50 % ekstra i potten.