Hopp til innholdet

Forbered din bedrift til skyen med SYSCO

Forbered din bedrift til skyen med SYSCO

Dagens IT-løsninger domineres fortsatt av såkalt “on premise”, eller lokasjonsbasert drift. Den store trenden i de fleste segmenter, er imidlertid at alle systemer flyttes fra slike lokale løsninger, til skybaserte tjenester. Det merkes også godt blant SYSCOs kunder.

SYSCOs Oracle Sales Director, Ole Petter Berg, blir svært engasjert når han snakker om hvilke muligheter selskapets kunder har ved å oppgradere til skybaserte løsninger.

-Ser vi på status i dag,  så er nok 70-85% av IT-løsninger “on premise”, noe som i praksis vil si at både hardware og datasystemene driftes på kundenes egne lokasjoner, forklarer Berg. Dette er imidlertid en løsning som er betydelig mer kostnadskrevende enn skybaserte løsninger, og som også forklarer mye av årsaken til at de fleste bedrifter nå revurderer sine eksisterende systemer, forklarer han.

-Data betegnes ovte som “den nye oljen” og innovative selskaper og aktører har derfor mer og mer fokus på den data som håndteres, fremfor hvilke tekniske løsninger som må til for at systemene skal fungere, forteller Berg.

Skybaserte tjenester gir mindre eierforhold til lokaler og hardware, og frigjør kapasitet til å fokusere på bedriftenes kjernevirksomhet, fremfor tekniske problemstillinger.

-Man vil eie dataen, men ikke infrastrukturen rundt det, forklarer han.

Mens verdiene gjerne tidligere ble målt i kapasitet og ytelse, er fokuset mer og mer på innholdet i systemene, og hvordan dataen utnyttes. Her vil skybaserte løsninger være suverene i forhold til hva man kan oppnå med lokale installasjoner.

Dette reduserer kravene til hva som skal driftes og følges opp lokalt, og flytter fokus over til mer strategiske vurderinger.  Selv om skybaserte løsninger overtar stadig flere oppgaver, legger ikke Berg skjul på at overgangen fra “on premise” til “cloud” kan være krevende.

For noen aktører kan slike prosesser ta flere år,  og det er mange forhold som må løses under vegs.

SYSCO har vært en av Norges og Nordens ledende Oracle partnere i 10-15 år, har 20-25 Spesialiseringer og over 100 Sertifiseringer på Oracle løsninger og produkter. Nå er selskapet også først i Norden med å spesialisere seg som «Oracle Infrastructure As A Service Specialized Partner».

-Uavhengig av hvilke løsninger eller tjenester som blir vurdert, ønsker vi å hjelpe kundene våre med å lage veien til Oracle Cloud til en “God historie”, forklarer Berg. Han legger også til at Oracle tilbyr 30 dagers gratis test av sine skybaserte løsninger, og oppfordrer derfor interesserte kunder til å ta kontakt for å få mer informasjon om hvordan dette kan settes opp.

Tilbake til toppen