Hopp til innholdet

DevOps skaper effektivisering og verdiskapning

DevOps skaper effektivisering og verdiskapning

Dagens IT-løsninger må håndtere stadig større datamengder og tilpasninger, og samtidig levere stabilitet og sikkerhet. Dette innebærer at de fleste organisasjoner må bruke mye ressurser på å sikre kontinuerlig vedlikehold og oppgradering av sine IT-systemer.

I denne sammenheng blir det stadig vanligere å benytte en såkalt DevOps metode (en forkorting av ordene Development og Operations, red. anm.), for å sikre raskere og mer automatiserte utviklingsprosesser.

DevOps går i korte trekk ut på å gjøre ting mer effektivt, og ikke ha så tydelig skille mellom de som utvikler og de som drifter. Man må bort fra situasjoner som skaper anklager og samarbeide på en konstruktiv måte, forklarer Jon Petter Hjulstad. Han er avdelingsleder for SYSCOs Integrasjon & Mellomvare-avdeling, og er ansvarlig for en rekke utviklings- og integrasjonsprosjekter for selskapets kunder.

Hjulstad forteller at DevOps skaper mindre distanser mellom de ulike avdelinger og kompetanse, slik at man får en mer effektiv prosess rundt å utvikle nye produkter og få dem raskt ut i drift.

Egentlig handler det mye om kultur, mener Hjulstad, og forteller videre at den beste løsningen for denne satsingen er at man begynner steg for steg, og ser hvor det er mest forbedringspotensiale eller det er mest kritisk. Etter hvert kan dette bygges ut og inn i nye løsninger.

SYSCO har bred erfaring innenfor både utvikling og integrasjon, og jobber blant annet mye med Oracle Fusion Middleware og Open Source. SYSCO er også partner med Confluent og jobber stadig mer med Kafka, hvor selskapet også har bidratt med kode til Open Source-løsningen. Dette gjelder all type utvikling, og det jobbes blant annet med ulike typer integrasjon og applikasjonsutvikling som automatiserer bygging av nye løsninger. Målsetting er at det skal gå raskere å realisere prosjekter, men at man samtidig beholder drifts-sikkerhet, forklarer Hjulstad. Vi ser at dette er en svært effektiv arbeidsform, og opplever derfor også en sterkt økende interesse for denne type løsninger, konstaterer han.

Les om applikasjonsutvikling og integrasjon i SYSCO > 

Ønsker du en uforpliktende prat rundt disse tjenestene?

Ta kontakt med oss >

Tilbake til toppen