Hopp til innholdet

SYSCO henter Microsoft-direktør

SYSCO henter Microsoft-direktør

Selskapet styrker utviklingen av produkter og tjenester mot energisektoren ytterligere og ansetter Ole Roterud fra Microsoft som ny konserndirektør for Energy Solutions.

SYSCO har de siste 15 årene spesialisert seg på å levere smarte applikasjoner til energibransjen, superdyktige konsulenter, trygg overvåking av forretningskritiske databaser og effektiv drift av IT-infrastruktur. Selskapet vokser kraftig og har i år både kjøpt opp en rekke virksomheter og vunnet flere nye, store avtaler hos blant annet Agder Energi, Statnett og Elhub. 

Fra konseptskisser til produkter og løsninger med vinnende verdiforslag

– Vi ønsker å styrke videreutviklingen av produkter og tjenester til energisektoren ytterligere, og er både superstolte og henrykte over å få en kapasitet som Ole Roterud med på laget, sier konsernsjef i SYSCO, Dagfinn Ringås.

  Alt for mange aktører i bransjen forvirrer kundene med konseptskisser, komplekse plattformbudskap og trebokstavsforkortelser. I SYSCO ønsker vi å tilby lettbente løsninger med tydelige verdibudskap og rask vei for kundene fra problem til løsning. Med Ole får vi en utrolig god leder som både forstår markedet, har tung kompetanse rundt hvordan man leverer gode produkter og tjenester, samt bred erfaring med hva som er smart og hva som må til for å lykkes med utviklingen av dette i dagens teknologilandskap, fortsetter Ringås.

Roterud kommer fra rollen som partnerdirektør i Microsoft Norge, og har over 14 års erfaring fra produktledelse, salg og partnerskap hos programvare -og nettskygiganten.

Ser frem til å styrke et lag med god oppdrift og sterkt moment

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i, og bli med å videreutvikle, et selskap med en unik kompetansesammensetning, herlig kultur og sterkt moment i markedet. Digital Transformasjon er nøkkelen for alle virksomheter som ønsker å opprettholde og styrke sin konkurransekraft og lønnsomhet. Med sin tunge bransjeerfaring og spisskompetanse på teknologi er SYSCO unikt posisjonert til å supportere akselerasjonen av den digitale transformasjonen som nå pågår i den nordiske energisektoren. sier Roterud selv.
Roterud fortsetter i Microsoft ut året og tar fatt på oppgavene i SYSCO 1. februar 2020.

– Vi har en ambisjon om å bygge et sagnomsust selskap i Norden, der knallgode folk har lyst å jobbe. Derfor er jeg både stolt og glad for at Ole har valgt oss. I tillegg til kompetansen han bringer til bordet, er han er en jordnær og utrolig fin fyr, en fantastisk bra leder som er flink med folk og en vi er sikre på kommer til å bidra sterkt til å bygge en ustoppelig kultur i firmaet vårt i årene som kommer, avslutter Ringås.

Flere kommentarer
Kontakt Dagfinn Ringås på tlf 971 43 146 eller Ole Roterud på tlf 958 43 266.

Les også hva Digi skrev om saken:
https://www.digi.no/artikler/ole-roterud-forlater-microsoft-for-a-bli-konserndirektor-i-sysco/479617

Tilbake til toppen