Hopp til innholdet

Hjemmekontor kan øke produktiviteten

Hjemmekontor kan øke produktiviteten

På bildet, Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO har virtuell kaffeprat med kollega Camilla Bakjord, CMO i samme selskap, begge fra sine hjemmekontor. Foto: Trine Jødal/Budstikka

I disse Korona-tider jobber så å si hele staben i SYSCO fra hjemmekontor. Det byr selvsagt på utfordringer, spesielt for familier med små barn. Situasjonen byr imidlertid også på muligheter. Vår CEO Dagfinn Ringås sier han får gjort mer jobb nå enn tidligere og tror det samme gjelder mange andre.

 «Mye av det som fyller dagen, som reiser, aktiviteter, dugnader og sosiale sammenkomster er avlyst, og fjernet fra kalenderen. Mange har rett og slett fått mer tid til jobb enn før. Samtidig er det store forskjeller her, og min situasjon er mye enklere enn for de som har små barn eller familiemedlemmer som jobber i helsevesenet» sier SYSCO-sjefen

Samhandling via virtuell kaffeprat og quiz
I SYSCO benytter vi Microsoft Teams, Slack og Facebook Workplace for samhandling. For å holde kontakten i denne spesielle situasjonen har vi blant annet satt opp daglige virtuelle kaffeprater med hverandre. – Og for å få til hyggelige, sosiale aktiviteter uten å kunne møtes fysisk har vi satt opp virtuelle sosiale sammenkomster. Som for eksempel Kahoot quiz-runder hvor vi logger oss på Microsoft Teams og hygger oss med quiz sammen.

Tema for første quiz-runde var nasjonale forskjeller. I SYSCO har vi et bredt mangfold, med ansatte fra over 20 forskjellige nasjonaliteter. Ansatte sendte inn egne spørsmål for å bidra til quiz-runden. På denne måten fikk vi muligheten til å lære mer om de forskjellige kulturene våre kollegaer opprinnelig kommer fra, og bli bedre kjent med hverandre. Samtidig holder vi kontakten i en korona-hverdag som kan bli ensom og kjedelig for mange.

23. mars 2020 skrev Budstikka om oss og vår bruk av hjemmekontor i forbindelse med Korona. Les saken «It-sjef om hjemmekontor: – Setter fart på digital læring» i Budstikka >

Les mer

Vårt største og viktigste initiativ er et samarbeid vi har startet med Kripos for å forebygge overgrep mot barn og unge på nett.

Les mer

Vi har som mål i SYSCO å bygge et sagnomsust selskap som våre ansatte digger å jobbe for, og som kundene våre elsker å jobbe med.

Les mer

Vil du jobbe i et selskap som er rå på teknologi? Vi ser etter flere problemløsere som vil være med å bygge et sagnomsust tech-selskap i Skandinavia.

Les mer
Tilbake til toppen