Hopp til innholdet

Hvordan klarer man seg uten slike systemer?

Hvordan klarer man seg uten slike systemer?

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var full av lovord etter sitt besøk hos IT-bedriftene SYSCO og Vigilo.

Som en del av besøket hos det internasjonale IT-miljøet i Haugesund, fikk ministeren høre om de ulike foskning- og innovasjonsprosjektene det jobbes med, og hvilke effektiviseringsmuligheter det gir for det offentlige.

Ministeren fikk selskap av representanter fra SYSCOs samarbeidspartnere og politikere fra kommunene på Haugalandet.

-Vårt fokusområde har vært kombinasjonen av moderne teknologi, nytenking og kundens fagkompetanse til å skape bedre løsninger, slik at de kan drive mer effektivt og yte bedre service til kundene sine, fortalte SYSCOs daglige leder Frank Vikingstad.

Han viste til ulike innovasjonsprosjekter som bedriften har utviklet gjennom årene, og hvordan dette hadde bidratt til selskapets sterke vekst.

SYSCO har opparbeidet en sentral posisjon innenfor energibransjen, og står derfor godt posisjonert også for fremtidige digitaliseringsprosjekter.

Vikingstad ser nå et uendelig potensial for innovasjon, effektivisering og forbedring spesielt innenfor energibransjen. Bakgrunnen er den digitale transformasjonen som forskriftene om AMS og Elhub har lagt føringene for. Han trakk for anledningen også frem regjeringens motto om «nye ideer og bedre løsninger». -Dette passer oss perfekt, kommenterte Vikingstad.

Det virket da også som Kunnskapsministeren likte det han fikk presentert, og han undret til slutt på hvordan man kan klare seg uten slike systemer som SYSCO leverer? Røe Isaksen ønsker nå at flere skoler ser nærmere på bedriftens systemer.

SYSCO ser dagens ministerbesøk som en annerkjennelse av selskapets satsing på forskning, innovasjon og utvikling, og verdsetter at det politiske miljøet er åpne for nye løsninger.

-I vårt samarbeid med både offentlige og private kunder, forsøker vi alltid å øke kvaliteten på det som skal leveres, samtidig som vi leter etter mer effektive måter å jobbe på.
Det er fantastisk spennende å se hvordan teknologi kan hjelpe oss til å oppnå begge disse målene, konkluderer Frank Vikingstad.

Du kan se innslag fra TV Haugalands reportasje fra saken, ved å klikke her.

Tilbake til toppen