Hopp til innholdet

Mangfold skaper vekst i SYSCO

Mangfold skaper vekst i  SYSCO

Teknologiselskapet SYSCO har 257 ansatte fra 20 land og jobber bevisst for å få flere kvinner både i ledelse og blant teknologene.

Mangfoldsarbeidet er en viktig grunn til vår suksess.

Dagfinn Ringås, Group CEO i SYSCO

– Høy kvinneandel og en mangfoldig arbeidsstokk er en viktig grunn til at SYSCO har hatt kraftig vekst og suksess i markedet, mener konsernsjef Dagfinn Ringås i det norske teknologiselskapet SYSCO.

2020 kan oppsummeres i følgende punkter:

  • Omsetningen endte på cirka 500 millioner kroner, opp 30 % fra 2019.
  • 47 nye ansatte, ingen permitteringer i 2020.
  • Økt mangfold, antall kvinner i ledelsen opp fra 14 til 43 prosent.
  • Over 20 nye kunder og store, strategiske avtaler med blant andre Statnett, Wintershall Dea og Gassco.

– Denne veksten hadde vi ikke greid uten dyktige og kunnskapsrike folk. Og i dag får vi ikke ansatt de flinkeste folkene om vi ikke kan tilby et mangfoldig arbeidsmiljø. Det gjelder uansett om vi skal ansette teknologer, prosjektledere eller folk til andre funksjoner, sier Dagfinn Ringås i SYSCO.

SYSCO-sjefen mener at den beste mangfoldsmiksen innebærer ulikheter i kjønn, alder, erfaringsbakgrunn, kulturell bakgrunn og personlighet. Det er grunnlaget for en dynamikk og arbeidsform som er veldig positiv og gir energi. Derfor har SYSCO de siste par årene jobbet systematisk for å øke kvinneandelen både blant teknologene og i ledelsen.

Dette arbeidet har gitt resultater. I løpet av 2020 økte kvinneandelen i ledelsen fra 14 til 43 prosent. Totalt er kvinneandelen i SYSCO på 22 prosent. SYSCO har bevisst rekruttert kvinner til teknologistillinger noe som blant annet har resultert i at SYSCO årlig er på pallen når Abelia og ODA-Nettverk kårer Norges 50 fremste tech-kvinner.

Les om SYSCO-kvinnen som ble kåret til en av Norges fremste i 2020 >

Les om SYSCO-kvinnen som ble kåret til en av Norges fremste i 2021 >

Ringås mener mangfold på arbeidsplassen følger en gausskurve. Det er ikke bra med for lite mangfold i en virksomhet. Da mister man dynamikk, kreativitet og innovasjonskraft. For mye mangfold er heller ikke bra. Da blir det for komplekst og krevende å lede, og man mister produktivitet. Det beste er om man er et sted midt imellom ytterpunktene.

Les saken: Uten mangfold, blir man en utdatert mastodont >

Les saken: Slik skaper vi samhold og kultur når det meste skjer digitalt >

Tilbake til toppen