Hopp til innholdet

SYSCO vant 73 millioner hos Norsk Tipping

SYSCO vant 73 millioner hos Norsk Tipping

Finansavisen skriver om SYSCO.

Det er ikke alle forunt å bli oppringt av Norsk Tipping med beskjed om at x antall millioner kroner er på vei inn på konto.

Sysco, med hovedkontor i Haugesund, ble for kort tid tilbake en slik telefon, men konsulentsjef Runar Vestrheim er usikker på om samme person som kontakter nybakte lottomillionærer overbrakte nyheten om at Sysco var plukket ut som vinner av en stor IT-kontrakt.

– Hehe. De ringte og fortalte at vi hadde vunnet kontrakten med dem, men jeg har ikke tenkt på samme måte, sier Syscos nordiske konsulentdirektør Runar Vestrheim.

Infrastruktur etter behov

På Hamar valgte nemlig Norsk Tipping nylig Sysco, i konkurranse med 3–4 andre aktører, som leverandør av en privat skyløsning for IT-infrastruktur med programvare fra Oracle.

«Vi har kunder som bruker våre tjenester døgnet rundt 365 dager i året. Vi ønsker at tilgjengelighet, automatisering og ressursutnyttelse skal ligge tett opptil 100 prosent,» sier Alv Skjellet, sjef for Norsk Tippings IT-plattform, i en kommentar.

IT-løsning for Norsk Tippings tippesystem har en verdi på 59 millioner kroner fordelt på fire år, men benyttes opsjonen på ytterligere ett år øker verdien med 14 millioner kroner og ender på 73 millioner.

– Norsk Tipping er opptatt av kundeopplevelser, løsninger som fungerer hele tiden og som er sikre. De er opptatt av å kjøpe tjenester der det er hensiktsmessig, sier Vestrheim.

Sysco har allerede levert to maskiner med Oracle Exadata på Hamar. Nå jobbes det med å flytte data fra gammel infrastruktur og fremover blir det en del konsulentbistand i forbindelse med implementeringen for å hente ut det beste av løsningen, forklarer Vestrheim.

– Det passer ikke for alle å ha serverne i Amsterdam, så da er privat sky et like godt alternativ, sier han, og fortsetter:

– Norsk Tipping får dermed anledning til å kjøre tjenester som spill og innhold via skyen, samt kjøpe infrastruktur som er tilpasset behovet.

Lønnsomt

Sysco omsatte for 287 millioner kroner i 2017 mot 188 millioner året før, noe som tilsvarer en topplinjevekst på hele 59 prosent. 2016 endte også med et resultat etter skatt på 12 millioner kroner.

Kontrakten med Norsk Tipping er den største i Syscos historie, den er i tillegg en betydelig kontrakt for Oracle på dette feltet i Norden.

Vestrheim håper også det vil komme flere, betydelige signeringer i tiden fremover. Han opplever blant annet at energibransjen, som er et av Syscos satsningsområder, er nysgjerrige på Oracles skyløsning.

– Vi har investert mye tid og interne ressurser i skytjenester. Vi ser ingen offentlige anbud akkurat nå, men det er mange som nå kontakter oss og er nysgjerrige på teknologien og mulighetene den gir, sier han.

Selskapets største aksjonær er Credo Partners med cirka 57 prosent av aksjene, deretter følger ansatte med 43 prosent.

Tilbake til toppen