Hopp til innholdet

Ny konsernsjef i SYSCO

Ny konsernsjef i SYSCO

Dagfinn Ringås tiltrer 1. januar 2019 som ny konsernsjef i SYSCO.
Etter å ha ledet selskapet siden han var med å grunnlegge det i 2004, tar Frank Vikingstad på seg å bygge opp og lede SYSCOs virksomhet i Danmark og Sverige.

Dagfinn Ringås

Ringås kommer til SYSCO fra stillingen som Country President i Schneider Electric, en global leder innen energistyring, automasjon og IoT. Han har tidligere lang erfaring fra norsk IT-bransje, og jobbet blant annet ti år i Microsoft som en del av selskapets ledelse i Norge. Ringås er utdannet MBA fra Sydney Business School og har en bachelor i amerikanske studier og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

– Etter både lærerike og veldig fine år i Schneider Electric, gleder jeg meg nå stort over å bli med på laget i et av Norges raskest voksende IT-selskaper, sier Ringås. Jeg har vokst opp i IT bransjen, og kombinert med årene i Schneider som handlet om energi, miljø og IoT, så opplever jeg det som utrolig spennende, og ikke minst en god match, å komme til et selskap som har som misjon å skape digital magi og ikke minst lede an digitaliseringen av energisektoren i Norden.

– Vi har høye ambisjoner for SYSCO, sier styreleder Gudmund Killi. Selskapet har en sjelden kombinasjon av teknologikompetanse og domenekunnskap innen kraftsektoren, og det er i skjæringspunktet mellom teknologi og forretning vi kommer til å skape store verdier for kundene fremover. Kraftbransjen er i rask endring, drevet av blant annet radikalt bedre tilgang til data, og teknologisk mulighet til å utnytte disse dataene. Her ligger det store forretningsmuligheter, men det krever også nye og smartere IT-plattformer og –løsninger, og det er her SYSCO vil være en uvurderlig partner for kundene våre fremover. Vi er glade og stolte av å få med Dagfinn Ringås på laget, fortsetter Killi. Han har med seg erfaring fra både teknologi og energi, og har vist en sterk evne til å bygge vellykkede organisasjoner. Frank Vikingstad har vært en fantastisk gründer, leder og frontfigur for SYSCO i fasen fra oppstart til den gode posisjonen selskapet har i dag, mens Dagfinn tar med seg erfaringene som skal til for å virkelig skalere opp Syscos organisasjon og virksomhet.

SYSCOs grunder og tidligere konsernsjef, Frank Vikingstad, har gjennom det siste året brukt mye tid i København og vil i 2019 bruke tilsvarende mye tid i Stockholm for å bygge videre opp om selskapets virksomhet utenfor Norge.

– Drivkraften min har alltid vært å utvikle SYSCO til en solid bedrift med spennende kunder og flinke folk. Oppgaven som leder har vært en konsekvens av dette og et nødvendig verktøy, men aldri et mål i seg selv. Når vi nå nærmer oss 200 ansatte tror jeg det er helt nødvendig og veldig riktig å få inn noen med tyngre ledererfaring og forutsetninger for å videreutvikle organisasjonen til neste nivå. Når jeg i tillegg får muligheten til å være litt «grunder» igjen utenfor Norges grenser er dette ekstra motiverende for min del. Dette tror jeg blir knallbra!

Tilbake til toppen