Hopp til innholdet

SYSCO foredrag på Kafka-Summit 2019 i New York

SYSCO foredrag på Kafka-Summit 2019 i New York

Et av våre mål for 2019 er allerede nådd – vi har en konsulent som skal holde foredrag på Kafka-Summit april 2019 i New York. Det er Jorge Quilcate som er invitert dit – og tittelen er: «Tracing for Kafka-Based Applications: Making Sense of Your Event-Driven Dataflows». NAV og Schibsted har vært der før og presentert, men dette er første gang et norsk konsulenthus er der.

Apache Kafka er en open source streaming plattform, og gjør det mulig å håndtere integrasjon mellom forskjellige systemer og prosessere data in sanntid. Som så ofte før så er det en av de store selskapene i USA som har fått utfordringer og løst problemene ved å lage noe nytt. De enorme datamengdene som Linkedin etter hvert måtte håndtere gjorde at de valgte å lage en egen løsning for dette. Dette er blitt til Apache Kafka – som ble open sourcet i 2012 – og det er mange utviklere som bistår på dette i hele verden. Jorge er en av dem som har bidratt med kode. En stor del av koden kommer fra firmaet Confluent (som tilbyr supportert versjon av Kafka) – SYSCO er partner av Confluent. Jorge har også bistått på integrasjon av Zipkin med Kafka – som er en løsning som benyttes for å få innsikt i integrasjonene (observability).

SYSCO har mer enn 3 års erfaring i bruk av Kafka i egne prosjekter og i prosjekter vi leverer for kundene våre. Våre løsninger som involverer Kafka er mer fremtidsrettet, og vi observerer at våre kunder deler mer og mer denne oppfatningen. Det er ikke lenger noe vanskelig å foreslå Kafka som løsning, nå som teknologien har modnet og markedet har omfavnet den. Økosystemet rundt Kafka forbedres hver dag, og SYSCO deltar aktivt i dette arbeidet. SYSCO lager en digital plattform som vi skreddersyr for kraftbransjen. En av styrkene til denne plattformen er at den utnytter SYSCO`s unike kunnskap og erfaring i bransjen til å lage ferdige standard komponenter som knytter velkjente fagsystemer med Kafka. Det siste året har SYSCO også gått i gang med initiativer hos større kunder som eks Norsk Tipping og Statnett.

Da Confluent-sertifiseringen ble tilgjengelig høst 2018 – så var det 3 konsulenter i SYSCO som bestod denne sertifiseringen.

Foredraget er basert rundt to temaer som Jorge elsker: Kafka og Traceability – og hvordan kan man få oversikt over hva som skjer i Kafka Streams-applikasjoner, Kafka Connectors og KSQL. Mye av inspirasjonen her er hentet fra andre store firmaer som Netflix og Facebook. Lenke til foredraget er her:
https://kafka-summit.org/sessions/tracing-kafka-based-applications-making-sense-event-driven-dataflows/

SYSCO er også med og arrangerer den norske meetupen for Apache Kafka.

Tilbake til toppen