Hopp til innholdet

SYSCO og Basefarm vinner storavtale med Elhub

SYSCO og Basefarm vinner storavtale med Elhub

Avtalen innebærer drift, overvåking og sikring av Elhub – Norges største IT-tjeneste på energimarkedet. Kontrakten er i størrelsesorden 130 millioner kroner, og gjelder for fem år.

SYSCO og Basefarm er nå tildelt hovedansvaret for å drifte, overvåke og sikre en helt sentral IT-løsningen for norsk energibransje. Elhub er et nasjonalt IT-system som understøtter og effektiviserer markedsprosesser i det norske kraftmarkedet – som salg av strøm, oppsigelse av strømavtaler, innflytting og utflytting. I tillegg styrer Elhub distribusjon og aggregering av måleverdier for alt forbruk og produksjon i Norge. Elhub AS eies av Statnett SF.

Vi ser fram til samarbeidet med Basefarm og SYSCO. Dette er firmaer som viser konkurransedyktig norsk IT-kompetanse.

Tor Bjarne Heiberg, administrerende direktør i Elhub AS

Oracle-kompetanse i verdensklasse

Vi er selvsagt svært stolte over å vinne en avtale som dette. Samtidig er vi ydmyke overfor ansvaret vi er gitt, og vil derfor dedikere et eget team av eksperter utelukkende til oppgavene hos Elhub for å imøtekomme krav til drift og Oracle-kompetanse i verdensklasse. Som systemleverandør i energibransjen kjenner vi selskapet, bransjen, løsningen og teknologien veldig godt fra tidligere, og er derfor trygge på at vi skal være en solid leverandør for Elhub.

Dagfinn Ringås, Group CEO i SYSCO

SYSCO og Basefarm gikk sammen om å vinne anbudet, som krevde både forretningskritisk IT-drift og tung Oracle-kompetanse. SYSCO har hovedansvaret for Oracle-teknologien.

Fjær i hatten

Basefarm er ansvarlig for IT-driften, som inkluderer Elhubs selveide infrastruktur. Infrastrukturen er installert ved to datasentre. Går installasjonen ved ett senter ned vil det andre overta. Basefarm skal levere husing, nettverk og sikkerhet gjennom sin døgnbetjente vaktsentral. Elhub vil selv håndtere applikasjonsdrift og vedlikehold.

Til Elhub skal vi levere på en kompetanse innenfor nettverk og sikkerhet som ligger på et høyt nivå i Europeisk og global sammenheng. Det en fjær i hatten for våre medarbeidere å vinne kontrakten i internasjonal konkurranse.

Fredrik Ohlsén, CEO i Basefarm

Mer informasjon om Elhub finner du på Elhub sine sider her >

Les hva media skriver om saken:

Computerworld 16.10.2019 Elhub inngår femårskontrakt med Basefarm og Sysco

Digi.no 16.10.2019 Elhub kvitter seg med Accenture og bistand fra India. Nå blir det 100 prosent norsk drift av nasjonal IT-plattform for strømforsyning

Les mer

Frode Kaspersen er en av mange SYSCO-ansatte som så langt har blitt involvert i det norske Elhub prosjektet, og som ukependler til Statnetts kontor i Oslo.

Les mer

Helgeland Kraft ønsket å ha kontroll på flyten mellom KIS system og Elhub, det fikk de med SYSCO sin løsning

Les mer

Vi er spesialister på hybride skyløsninger, og skreddersyr den beste kombinasjonen av ulike skytjenester for hver kunde. Sikker drift eller stor fleksibilitet?

Les mer
Tilbake til toppen