Hopp til innholdet

Agder Energi og SYSCO tenker smart energi

Agder Energi og SYSCO tenker smart energi

Agder Energi har investert i nye IT-løsninger. Det gjør at selskapet oppnår 10 ganger raskere forespørsler, samtidig som kostnadene er redusert med 70%!

Agder Energi produserer, distribuerer og driver vann- og vindbasert energi, og er Norges tredje største energiselskap. Agder Energi trengte en oppgradering av eksisterende maskinvare for å takle sin ekspansive virksomhet og de nasjonale krav til smart måling av strømforbruk som trer i kraft den 1. januar 2019.

For å oppnå de ønskede effektiviseringer, jobbet Agder Energi tett med SYSCO for å sikre den nødvendige kompetanse fra både Oracle Engineered Systems og den norske energisektoren. SYSCO er Nordens fremste Oracle Platinum Partner, og har lang erfaring med å utarbeide denne type effektiviseringsløsninger i kraftbransjen.

Avansert infrastruktur for målinger, skiller seg fra tradisjonell automatisk måleravlesning ved at den muliggjør toveiskommunikasjon. Agder Energi møter nå en eksponentiell vekst i kraftrelatert datamengde og forbereder seg på et bredt spekter av nye tjenester knyttet til smart måling. Det ble derfor besluttet å erstatte VMs klustermiljø med plattformer konstruert for å kjøre Oracle Database-arbeidsbelastninger.

-Vi ser at Oracle leverer solide hardware-løsninger, høy ytelse og oppetid for våre databaser, samtidig som kostnadene våre er redusert til en tredjedel.  Det viktigste er imidlertid at vi med denne løsningen har fått trygghet for at vi kan fokusere på vår kjernevirksomhet rundt energiproduksjon, og de endringene som vil komme med smarte målere, forteller Bjarne Karlsen, CTO, Agder Energi AS

SYSCOs konsulenter konstruerte plattformarkitekturen basert på kravene fra Agder Energi, overførte eksisterende Exadata-maskiner til et nytt datasenter, og migrerte alle databaser. Dette ble gjort i to faser, og SYSCO distribuerte også to Oracle Database Appliances på forskjellige steder for å støtte selskapets avanserte infrastruktur for målinger. SYSCO tilbyr også Oracle Advanced Customer Support, og sikrer kontinuerlig drift av både Oracle Exadata og Oracle Database Appliance.

Les mer om hvordan Agder Energi adresserer deres smart energi utfordringer sammen med Oracle og SYSCO

Tilbake til toppen