Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Johan

#MeetOurTeam – Johan

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Johan!

Navn: Johan Lundström
Alder: 51 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Stilling: Teamlead
Kommer fra: Alingsås Sverige
År i SYSCO:Snart 6 år, begynte som Konsulentsjef Oslo

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Jeg har et relativt nytt prosjekt der jeg går inn som løsningsarkitekt for Identity Governance and Access Management (eller IGA). Jeg er ansvarlig for innføring og vedlikehold av prosessene JOIN-MOVE-LEAVE som innebærer at vi automatisk oppretter kontoer i de system som den nyansatte eller konsulenten trenger for å komme i gang, og gir dem mulighet for å bestille flere tilganger (Self-Service). Siden prosjektet er helt nytt har jeg møter fra 09.00 – 15.00 hver dag, men så må jeg gjøre litt arbeid utenom møtene også.

Hvilke teknologier jobber du med?

Identity Governance, Enterprise Integration, Security.
Alle Identity and access management system har noen form for integrasjon med systemene som skal tildeles tilganger til, dette gjøres i form av connectors (som er ferdige integrasjoner) som må tweekes, hva gjelder governance så er det at innføre re-certfication dvs at leder eller den som er ansvarlig for tilgangene jevnlig går igjennom hvem som har tilgang, hvilken tilgang disse kontoer har og hvem som eier kontoene. deretter godkjenner eller tar bort de tilganger som er feil, dette fører til en access review rapport som brukes i flere ulike lag i pålagte prosesser som EuroSOX, SOX og f.eks ISO27001 sertifisering.

Jeg har også jobbet med ABAC (attribute based access control) der man automatisk tildeler personer de kontoer og tilganger som de skal ha for å oppfylle sin arbeidsrolle (RBAC – rolle basert aksess kontroll) eller for at de tilhører en spesiell del i organisasjonen (ABAC).

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Det som driver meg er samarbeidet med kundene og få mulighet til å påvirke alle ansatte (hos kunden) sin hverdag gjennom å levere et godt arbeid med godkjente arbeidsprosesser for alle.
Når man arbeider innen Identity Management så må man har kontakt med alle deler av bedriften og særlig HR ?

Johan

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Det å i stor grad kunne påvirke sin egen arbeidshverdag! Jeg har fått ulike muligheter i SYSCO, som konsulent, selger og har bygget opp en egen avdeling. Men nå som covid slo til ønsket jeg å gå tilbake til konsulentrollen og fikk da mulighet til å bli teamleder og konsulent ?

Har du noen Podcast-favoritter?

Har ikke noen spesiell, men lytter til Fremgangspodden (svensk) som er intervjuer med fremgangsrike personer om hva de gjorde og hvorfor de blev fremgangsrike og Säkerhetspodden (svensk) som snakker som IT Sikkerhet, en av driverne bak er en gammel klassekamerat til meg fra tiden i grunnskolen.

Hva er ditt favorittsitat?

So long and thank for all the fish!

Hitch hickers guide to the galaxy

Kan du si litt hvorfor her?

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify (er jo svensk)
Streaming eller lineær-tv? Lineær-tv – ser mest sport på tv, all sport!
Ringe eller SMS? Sende meldinger
Emoji eller tekst? Tekst – spør mine barn, jeg kan ikke velge rett emoji til noe som helst
Snapchat eller Instagram?Instagram

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Når jeg tok skilærer utdanningen så kom jeg i kontakt med en rik familie og da fikk jeg mulighet til å være privatskilærer for denne familien gjennom vinterferien. Og når far i denne familien spurte om jeg ville jobbe i en gullgruve på Fillipinene, ja måtte jeg jo si JA! Så direkte etter skilærer utdanningen flyttet jeg og ble gullgraver…

Ellers så elsker familien min Thailand og vi har vært der 11 ganger de siste 17 årene. Vi elsker maten, solen, strendene, dykking og det er virkelig sant at thailendere er det smilende folket. Vi har vært på de fleste øyer i Sør Thailand og flere ganger på Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao som vi liker veldig godt ?

Johan in action på kontoret – alltid med et smil på lur.
Tilbake til toppen