Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Magne

#MeetOurTeam – Magne

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Magne!

Navn: Magne Ellefsen Nordtveit
Alder: 36 år
SYSCO-kontor: Haugesund
Stilling: Tech Lead for SYSCO Connected Energy Hub
Kommer fra: Stord
År i SYSCO:2 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Som Tech Lead er jeg med i mange møter, jobber med koordinering av utviklingsoppgaver og planlegging av funksjonalitet i vår MAFI-løsning SYSCO Connected Energy Hub – en moderne løsning som gjør at prosessene med måleravlesning, avregning, fakturering og innkreving av faktura kan gjøres enklere, raskere og med høyere presisjon og sikkerhet enn tidligere. Og hvis jeg er heldig og har litt ledig tid, så tar jeg meg tid til å løse en utviklingsoppgave også! Jeg er i utgangspunktet en utvikler, og elsker å se hvordan enkel kode kan løse komplekse problemer. Dette kommer nok alltid til å være en av mine lidenskaper!

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg jobber mye med Microsoft Azure, og de fleste av våre tjenester i SYSCO Connected Energy Hub er skrevet i C# (.NET core 3.1++). Ellers bruker jeg mye av dagen i diverse tegneverktøy for å visualisere prosesser og arbeidsflyter. Vi benytter blant annet Git, C#, Java, mye EDB, DevOps pipelines, Buzzword, Kubernetes, og mye Miro!
Til kildekodehåndtering benytter vi Git i Azure DevOps, og vi benytter Windows, Linux og Mac og Visual Studio, VS Code, Rider og vim som OS og IDE. Løsningen som jeg benytter dagene på å utvikle kjører i Kubernetes, så da er vi jo raskt inne på teknologier som Istio, Jaeger, Kiali etc. Det er et voksende økosystem som er spennende å ta del i! I det siste, så har vi benyttet Miro (som er en online whiteboard løsning) en hel del til å blant annet dokumentere arkitektur, ta notater i fra møter og som et verktøy hvor alle kan notere og redigere i sanntid – dette er for oss et veldig godt samhandlingsverktøy, og har virkelig fått kjørt seg det siste året.

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg får møte og jobbe med folk fra alle deler av organisasjonen – mangfoldet i SYSCO er en av hovedgrunnene til at det er gøy på jobb!
Jeg pleier å si at du finner ikke den beste løsningen alene. I SYSCO er det et utrolig mangfold av personer med mange forskjellige bakgrunner – dette er en utrolig styrke, da en får muligheten til å dele ideer og får innspill fra en veldig bred erfaringsbase! Det er utrolig å se hvor raskt et spørsmål på Slack i en interessegruppe får flere svar, og ofte engasjerer flere i en diskusjon!

På FNs verdensdag for kulturelt mangfold ble SYSCO kåret til det beste mellomstore, norske selskapet i forhold til likestilling og mangfold av Equality Check og CARE, les mer her >

Det som driver meg er at det er interessant og utrolig spennende det vi skaper, samt at alle på teamet virkelig er “Tech Superheroes!” Dette driver meg til å yte det lille ekstra, og det synes jeg er utrolig artig!

Magne

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Energien og driven – det er en fantastisk stå-på vilje og løsningsvilje i organisasjonen.

Hvordan blir sommerferien din i 2021?

Sommerferien i år starter med en tur til dyreparken og fortsetter med besøk til familie rundt på Vestlandet. Det skal bare være fint vær i sommer (dette blir jo stående på internett, og alt som står på internett er sant!) så når vi er hjemme, skal vi nyte finværet og rydde i hagen, og så blir det vel å ferdigstille Karateklubben sin nye nettside.

Du ble kåret til årets SYSCO FuzzFighter i 2020. Hva vil det si å være en FuzzFighter og hva betyr denne anerkjennelsen for deg?

Fuzz figther er en av kjerneverdiene til SYSCO, jeg er veldig ydmyk og syns det var meget oppløftende å få denne prisen! Fuzz fighting betyr for meg å finne gode løsninger på utfordringer kunden har – det skal være så enkelt som mulig for kunden, samtidig er det viktig å ikke bruke for mye tid på ukonstruktiv dialog.

Det aller viktigste i prosessen med å være en fuzz fighter er, for meg, å sørge for at vi alle prater om det samme med de samme ordene, slik at vi er helt sikre på at vi forstår hverandre. Det er ikke alltid like enkelt, men utrolig viktig og verdifullt!

Magne

Hva er din Podcast-favoritt og hvorfor?

Security Now, fra twit.tv – de tar opp komplekse problemstillinger som belyses og gjennomgås på en måte som gjør det forståelig for de fleste, samt at det kommer frem gode synspunkter og vinklinger på sikkerhetsproblemer som er aktuelle. Det som er mest fremtredende for de som hører på denne podcast’en, er fort hvor mye som kunne vært unngått dersom en sørger for å kjøre oppdatert software! Dersom man hadde installert oppdateringer når de ble gjort tilgjengelige så hadde mange av de innbruddene og sikkerhetssakene man leser om i medier vært unngått. Dette er nok noe som vi i bransjen må bli flinkere til å kommunisere ut, og gjøre enklere for bedrifter å gjøre. Samtidig så er det artig å faktisk få presentert passordstrategier som fungerer og som man kan forstå! «Jeg liker meg veldig godt på hytten, spesielt når det er snø!» er et fantastisk bra passord, mens «uGyt%/&,» nødvendig vis ikke er det.

HER KAN VI LINKE TIL BLOGGINNLEGGET TIL CATTIS >

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
iTunes eller Spotify? YouTube Music, for da får jeg YouTube uten reklame!
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Ringe eller SMS? Ringe dersom en ønsker rask tilbakemelding – melding dersom det kan vente
Emoji eller tekst? Begge deler – alt har sin plass, men alt med måte
Podcast eller Radio?Sci-fi lydbok – når jeg ikke er på jobb, liker jeg å drømme meg litt bort 😉

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg sitter i avdelingsstyret i NITO (Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon) i Nord-Rogaland og Sunnhordland, og har en del erfaring med forhandlinger og organisasjonsarbeid, og dette synes jeg er veldig spennende!
Det er vi som fasiliteter alle kurs og arrangement som blir holdt i regionen, samtidig som vi er avdelingens stemme inn til hovedstyret i NITO. Jeg leder det lokale tariffutvalget i privat sektor, og vi er her for å støtte bedriftsgruppene i sitt arbeid på sine bedrifter. Dette kan være innspill til forhandlinger, oppstart av bedriftsgrupper, eller dialog dersom det er en vanskelig situasjon som oppstår. NITO er også høringsinstans for en god del lovforslag som kommer fra regjeringen, og lokalt så bistår vi i dette arbeidet, og kommer med innspill og råd til høringene.

Jeg er en ivrig hjemmebrygger, og liker å brygge eget øl! Bryggeriet har egen logo og egne glass, på bildet under gjør jeg meg klar til å brygge en New England IPA, en av mine favoritter!

I tillegg er jeg en gamer, og har vel vært det hele livet. Jeg spiller en del Eve-online og Minecraft, men det viktigste for meg når jeg spiller, er ikke alltid hva jeg spiller men hvem jeg spiller sammen med! Det skal være gøy å spille, og da må man spille med kjekke folk! SYSCO har en liten, men voksende gruppe som forsøker å arrangere spilling sammen, og jeg er selvsagt sammen med de!

Magne gjør seg klar til å brygge en New England IPA, en av hans favoritter!
Tilbake til toppen