Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Magnus

#MeetOurTeam - Magnus

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Magnus!

Navn: Magnus Otterå
Alder: 48 år
SYSCO-kontor: Stavanger (SYSCO EnergyX)
Rolle: Sjefskonsulent
Kommer fra: Stavanger (oppvokst i Kvinnherad)
År i SYSCO:1 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Dagen starter som regel med “kaffidrøs” (kaffe) med mine ustoppelige og inspirerende kollegaer. Deretter er det et par Scrum-møter, det ene med ett av våre utviklingsteam som sitter i Ukraina. På en god dag jobber jeg mye med oppgavene jeg har på blokka, som kan være å diskutere og løse problemstillinger med kollegaer i Stavanger og Kiev. Å spesifisere ny funksjonalitet, utvikle nye API-metoder, gjøre endringer på datamodellen, eller utarbeiding av dokumentasjon.

Jeg er også teknisk prosjektleder i et digitaliseringsprosjekt for NOROG (interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for oljeselskap og leverandørbedrifter), og det krever som regel en del koordinering og møtevirksomhet.

Hvilke teknologier jobber du med?

I mitt første år i SYSCO er det blitt mye Azure. Har mange år bak meg i Oracle-verdenen, men i vår avdeling EnergyX har vi allerede utviklet produkter som er basert på Azure (Azure Functions, Azure Data Factory, SQL Server etc). Det som har vært givende er å få være med fra starten av og bruke vår bransje- og teknologierfaring til å forme produktene til det de nå er blitt. Det er ekstra morsomt å se at disse produktene nå er virksomhetskritiske applikasjoner for vår viktigeste kunde.

Løsningene jeg snakker om her er EnergyX Dispatch, et komplett system for å håndtere all transport og salg av gass for felter på norsk sokkel til Europa, og EnergyX Control, en moderne og komplett løsning for innsamling, validering og visualisering av all produksjonsdata for alle felter – for selskap på norsk sokkel.

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Å skape noe. Å bygge noe. Å lære noe nytt. Å kunne bruke ny lærdom til noe fornuftig. Å få positive tilbakemeldinger fra oppdragsgiver. At prosjekt jeg jobber i går framover. Å ha kollegaer rundt meg som jeg kan diskutere nyttige, og ikke minst unyttige ting med!

Magnus

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Nevnte jeg mine kollegaer? Og utenom det: SYSCO er en god miks av det passe seriøse og robuste selskapet som kundene setter pris på. Samtidig er det agilt og framoverlent. Dette er en god kombo!

Hva er det som gjør at du synes at dette er en god kombo?

For eksempel, i et større selskap er det meste mer tungrodd og i motsatt fall, en liten bedrift er sårbar med tanke på få medarbeidere, og ofte sterk avhengighet til en eller få kunder. I SYSCO syns jeg vi har en akkurat passe stor organisasjon, slik at vi er robuste, men likevel ikke tungrodde. Kundene våre verdsetter dette!

Hva er ditt favorittsitat?

Det som er vanskelig må gjøres enkelt.

Magnus
Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Tidal
Streaming eller lineær-tv? Jatakk begge deler
Podcast eller Radio? Både og – alt til sin tid
Ringe eller sende meldinger? Meldinger
Emoji eller tekst? Tekst
Snapchat eller Instagram? Snap

Hva er dine Podcast-favoritter?

Giæver og Gjengen, hvor VGs kommentaravdeling oppsummerer nyhetsdagen er et fast innslag på sykkelen hjem fra jobb. Urix på lørdag er også bankers.

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Liker meg med fjellsko på føttene, da helst over tregrensa. Jeg synes også det er stas med ski på beina, og da helst med feller under. Ellers prøver min kone og jeg å venne oss til at vi har barn som ikke er barn lenger. Det er ikke alltid like enkelt.. Og så digger jeg Erlend Ropstad, som gir oss både industrirock og svensk visetradisjon i en fin pakke. For de uinnvidde, anbefales denne sørlendingen på det varmeste!

Jeg er veldig glad i sjøliv og seiling. Så veldig dumt at seilbåten ble solgt i fjor, men nå er jeg aktiv på Finn.no – så blir kanskje en ny snart!

Magnus
Tilbake til toppen