Hopp til innholdet

SYSCO jakter på unge superhelter

SYSCO jakter på unge superhelter

Er du ung og nyutdannet? Leter du etter et sted å starte din karriere? Da kan kanskje SYSCO være et sted for deg!

Vi i SYSCO mener at ulike hoder tenker bedre sammen enn like – og at bedrifter som har et rikt mangfold av medarbeidere lykkes i større grad enn de som ikke har det – vi ønsker å gjenspeile samfunnet og kundene vi leverer våre tjenester til. Vi har allerede fokus på mangfold, og ønsker et variert spekter av medarbeidere, både i form av unge, erfarne, ansatte med forskjellige nasjonaliteter, bakgrunn og kjønn.

Noe av det mest utfordrende i dette arbeidet har for oss vært å finne de unge talentene, derfor har vi trappet opp vårt arbeid for å finne unge «superhelter», som vi kaller våre ansatte. Den tradisjonelle metoden for bedrifter er ofte å besøke universiteter og høyskoler. Ved å delta på karrieredager og holde presentasjoner kommer bedrifter i kontakt med fremtidens arbeidskraft. Det har SYSCO også gjort, og nå ønsker vi også å finne deg som allerede har en utdannelse og leter etter et sted å starte karrieren.

For SYSCO er Microsoft University (MSU) en god arena i jakten på disse talentene. Sammen med MSU har SYSCO reist rundt omkring til noen av de største karrierearenaene i Norge. Vi har vært på Universitetet i Stavanger, NTNU, Universitetet i Oslo, Høyskolen Kristiania, Instituttet for Informatikk UiO og JavaZone i tillegg til flere andre arenaer.

MSU sertifiserer kandidater innenfor ny spennende og etterspurt Microsoft-teknologi som utvikling med .NET, C# og Visual Studio; Azure Cloud platform teknologier, arkitektur, Cloud AI og maskinlæring, Cloud sikkerhet og avanserte Cloud-analyser og Microsoft 365. For mange unge er slike sertifiseringer en kick-start på karrieren.

Deltakelse i Microsoft University-programmet har gitt oss mulighet til å snakke med hundrevis av unge talenter. Dette har ført til at vi har gjennomført mange intervjuer, og vi er nå i prosess med å velge de endelige kandidatene for ansettelse. Tre kandidater skal gjennomføre en sertifisering som kandidaten og SYSCO blir enig om. SYSCO ønsker spesielt kandidater som er interessert i .NET C#, Sky-arkitektur, sikkerhet i skyen eller AI & maskinlæring.

Vår konserndirektør for HR, Kari Haaland Cheek leder vår jakt på unge talenter.

«Microsoft University har vært en god arena for oss. Vi har kommet i kontakt med mange aktuelle og flinke kandidater for ansettelse og vi gleder oss til å få flere unge superhelter med på laget»

Kari Haaland Cheek, HR i SYSCO

Gjennom de forskjellige tiltakene vi har gjort og møteplassene vi har deltatt på har flere av våre utviklere og konsulenter vært ute og snakket med de unge talentene. En av de er utvikler Lisa Greenquist.

«Gjennom samtalene vi har hatt med de unge talentene har vi fått nyttig innsikt i hva som er viktig for fremtidens arbeidstakere når de skal velge arbeidsgiver. Det har vært veldig gøy å vise frem vår teknologi og løsninger – ikke minst har det vært kult å få tilbakemeldinger med forskjellige perspektiver, som vi kan lære av»

Lisa Greenquist, utvikler i SYSCO
Det er mange studenter som har spørsmål om hvilke teknologier og programmeringsspråk SYSCO bruker. Her beskriver Lisa Greenquist og Deniz Akkøk fra SYSCO hvordan noen av teknologiene blir anvendt til studenter ved karrieredagen dagen@IFI hos Instituttet for Informatikk UiO.
Lisa Greenquist lagde en quiz hvor studenter får bryne seg på spørsmål om Java-kode. På bildet svarer konsulenter fra SYSCO på tekniske spørsmål fra studenter om Java ved karrieredagen til Instituttet for Informatikk UiO. SYSCO har flere senior Java-konsulenter, et programmeringsspråk som brukes hos flere av våre kunder.
Her snakker Lisa Greenquist og studenter på karrieredagen til Høyskolen Kristiania med en representant fra Microsoft University om samarbeidet med SYSCO.

Syns du dette var interessant? Følg oss gjerne videre – du kan følge oss på LinkedIn, Facebook og Instagram.

Er du på jakt etter nye karrieremuligheter? Vi er alltid på jakt etter nye talenter.

Les mer om SYSCO her >

Les mer om karriere i SYSCO her >

Se våre ledige stillinger her >

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med vår konserndirektør for HR, Kari H. Cheek.

Les mer

SYSCO leverer smarte apper til energibransjen som er enkle å ta i bruk Av oss får du gode råd, trygg drift av databaser og overvåkning av IT- infrastruktur.

Les mer

Vil du jobbe i et selskap som er rå på teknologi? Vi ser etter flere problemløsere som vil være med å bygge et sagnomsust tech-selskap i Skandinavia.

Les mer
Tilbake til toppen