SYSCOme er vårt an­satt­pro­gram som viser hva det betyr for deg å være en av våre superhelter

SYSCO bidrar til et bedre miljø

Hvorfor er SYSCO perfekt for deg?

SYSCO er av en perfekt størrelse – stor nok til å ha muskler og passe stor til at akkurat du betyr noe. Vi fremstår som uformelle i den grad at det er kort vei til beslutninger og du har stor mulighet for å påvirke.

Vårt teknologiske miljø er i verdensklasse og tilgangen på kompetanse og våre superhelter er å finne i hele 8 byer i Norden. Stor økonomisk vekst har vært og er noe som kjennetegner oss, og våre planer for årene fremover gir grundig støtte for ytterligere vekst. Våre eiere er solide og bærekraftige og evner i å investere for fremtidig vekst og utvikling.

Hvordan er vi annerledes?

Vårt mål er å bygge et sagnomsust selskap som du digger å jobbe for og som kundene elsker å jobbe med. Meningsfylt arbeid kan ikke komme høyt nok på listen og vårt samarbeid med Kripos for å bekjempe misbruk av barn på nett er en av våre viktigste hjertesaker. Mangfold innen kjønn, alder og bakgrunn er også et veldig viktig fokusområde for oss. Vi har ansatte fra over 20 nasjonaliteter som bringer med seg inn en fantastisk kultur, erfaring og kompetanse.

SYSCO tar sosialt ansvar

Karriere/kompetanseutvikling

Vår erfaring og unike Tech-kompetanse er vårt levebrød, men den må hele tiden bygges og utvikles. Hos oss får du 60 timer betalt kompetansebygging per år og tilgang på tusenvis av online kurs gratis via Udemy. Vil du sjekke og planlegge din kompetansebygging/tekniske ferdigheter kan du gjøre det i SYSCO Tech Radar. Vi arrangerer også meetups, kompetansegrupper, foredrag og har et eget Tech Advisory Board. Du har også mulighet for å bidra som en av våre bloggere.

Mentoringprogram

SYSCO har flere spennende mentoringprogrammer som du får muligheten til å være en del av: Rekrutteringspool hvor ansatte er med i intervjuer av aktuelle kandidater, Peer mentoring hvor SYSCO kvinner og menn møtes og sparrer om viktige tema knyttet til mangfold. Vi er Platinum Partner i ODA Nettverk, og kvinner i SYSCO kan søke om å delta i ODA sitt årlige mentorprogram.

Hvordan er det å starte hos oss?

En smidig og effektiv onboardingsprosess er den perfekte muligheten vi har for skape en positiv og god opplevelse for deg som er ny i SYSCO. Vi har HRM-løsning fra Simployer som gir oss den beste støtte i denne prosessen. Alle som starter hos oss får også en mentor.

Karriereutvikling

Karriereutvikling driver engasjement, øker produktiviteten og hjelper oss å bli mer effektiv. Det er til stor nytte for oss når vi skal tiltrekke oss talenter og for å kunne beholde våre superhelter. I SYSCO jobber vi med egne løsninger innen karriereutvikling som gir oss god støtte denne prosessen.

Engasjement

Noe av det viktigste for våre ansatte er engasjement, involvering, inkludering og følelsen av å bli hørt. Med hyppig og riktig kommunikasjon er vi i stand til å stadig kunne forbedre oss. For å kunne måle pulsen hyppig internt, bruker vi løsningen Peakon som gir oss god støtte i denne prosessen.

Sosial moro og “goodies”

For å bygge et sagnomsust SYSCO må vi ha det gøy på jobb! Det er viktig for både trivsel og motivasjon, og noe vi tar på alvor. Vi har flere ulike eventer i løpet av året både for ansatte og ansatte med familie. Som skiturer, juleverksted, sportsaktiviteter, Quiz, Fantasy Premier League, Afterwork og spillkvelder. I tillegg dekker vi treningsutgifter – og vi har 2 leiligheter i Spania til disposisjon for våre superhelter.

Har du lyst til å ta en samtale med oss?

Send oss en kortfattet forespørsel, så tar vi kontakt.

Emilia Pliszka

VP HR

  • Telefon +47 95005948

EmiliaPliszka, LinkedIn

[javascript protected email address]