Hopp til innholdet

Skreddersydd ERP-løsning for energibransjen

Skreddersydd ERP-løsning for energibransjen

Med skjerpede krav til effektiv drift, trengte Midt-Telemark Energi (MTE) et IT-system som var tilpasset deres arbeidsprosesser. Med SYSCO ePortal fikk de en optimal ERP-løsning, utviklet av og for energibransjen.

SYSCO ePortal er en ERP-løsning tilpasset energibransjen. Den gir sømløs integrasjon med ulike fagsystemer, støtte for bransjens forretningsprosesser og fordelen ved at data kun trenger å bli registrert én gang.

ePortal løste problemene

Endringer i beregninger av nettselskapenes inntektsramme stiller skjerpede krav til effektiv drift.Det var utgangspunktet da Midt-Telemark Energi (MTE) ville modernisere og effektivisere arbeidsprosessene sine. Oppdraget til SYSCO var å vurdere eksisterende IT-løsninger og undersøke hvordan moderne IT-løsninger kan bidra til mer effektive arbeidsprosesser.

MTE hadde utfordringer med prosjektoppfølgning på grunn av mangelfull rapportering i forhold til plan, kalkyler og etterkontroll. Med rapporterings modulen i SYSCO ePortal får de til enhver tid oppdaterte rapporter blant annet for prosjekt oppfølgning, styre rapportering og ikke minst grunnlag for eRapp II.

Siden ePortal støtter konsernorganisering ved innføring av selskapsmessig og funksjonelt skille, var det mulig for MTE å opprette en felles driftssentral med Skagerak Energi, som de har inngåtten ny samarbeidsavtale med. Det var et av kravene til den nye ERP-løsningen at den kunne integreres mot et felles arbeidsordresystem (levert av Trimble).

Større økonomisk trygghet

ePortal inneholder bransjetilpassede moduler for timeregistrering og økonomisk anleggsregister som er tett integrert med økonomisystemet. Det har gitt MTE bedre kontroll på økonomien. De har begrenset kapasitet i økonomifunksjonen, men nå har de senket egen sårbarhet dersom ulykken skulle være ute.

Gjennom effektive integrasjoner lar ePortal fagsystemene være master for sine data, og vi unngår spesialtilpasninger. MTE slipper også å tenke på drift og forvaltning av den nye ERP-løsningen. ePortal leveres som Software as a Service (Saas), og hele løsningen leveres fra vår egen driftsplattform SYSCO Energy Cloud. 

Les mer

SYSCO ePortal er et sett verktøy som sørger for effektiv informasjonsflyt mellom fagsystemer og ERP-systemetet.

Les mer

SYSCO Finans har utviklet verktøyet ePortal, som automatiserer manuelle prosesser knyttet til økonomifunksjonen i energiselskapene.

Les mer

SYSCOs kompetanse er i en egen klasse, de leverer ledende IT-tjenester for kraftbransjen – og i tillegg sparer vi penger, forteller den fornøyde konsernsjefen.

Les mer
Tilbake til toppen