Hopp til innholdet

Java Utvikler & Arkitekt/Tech lead

Java Utvikler & Arkitekt/Tech lead

Ønsker du å hjelpe oss med å bygge moderne applikasjoner i Java og Cloud Native? Er du i din flytsone når du driver med utvikling – eller stortrives du når du som arkitekt kan påvirke hvordan løsningene bygges?

Som konsulent i SYSCO får du mulighet til å jobbe på spennende prosjekter, både eksternt og internt. SYSCO utvikler blandt annet produkter som sporer, kontrollerer og validerer nøkkeldata fra hele verdikjeden for produksjon av energi. Her har vi flere på vårt team som er sentrale – og det kan også du bli. Hvis du videre motiveres av et engasjert og delevillig fagmiljø, ja, da må du lese videre!

Vi ser etter deg som i tillegg til å imponere oss med din kompetanse også stortrives med å jobbe sammen med andre som et team. Er du ikke er redd for å be om hjelp – og ønsker du å hjelpe andre – da er du en god match for oss. Vi har ekspertise på de viktigste Cloud plattformene, og er klar for å ta neste steg sammen med deg. Vi er aktive på meetups og konferanser, jobber med open source, og har en egen teknisk blogg.

Vi kan by på et godt faglig og sosialt (for tiden digitalt) miljø, og muligheten til å videreutvikle deg ved å jobbe med dyktige og engasjerte kollegaer. Vi vet at ingen utviklere er like, og at alle har sine styrker innenfor forskjellige områder. Er din superpower innenfor Kafka eller Spring Boot eller Camel? Kjenner du til Hashicorp Vault eller har erfaring fra løsninger på Cloud Native? Har du jobbet på spesifikke deler av løsningen – eller har du vært litt all-over i utviklingsprosjekter med utvikling, testing, utrulling og videreutvikling? Det er mange innganger til oss. Vi gir deg mulighet til å påvirke hva slags prosjekter du deltar i, og hva slags roller du har i dem, slik at du kan utvikle deg i den retningen du vil. Vi beundrer hverandres styrker og deler av vår kompetanse – vårt mangfold bidrar på den måten til å gjøre oss til et sterkere og komplimenterende team.

Om deg

Du har minimum 3 års relevant erfaring som Javautvikler, og gjerne erfaring som konsulent. Videre kan du vise til høyere relevant utdanning på høyskole/universitetsnivå, enten master- eller bachelor-nivå. Relevant arbeidserfaring kan erstatte manglende utdanning. Det er en stor fordel dersom du behersker norsk eller et annet nordisk språk. Du er faglig sterk, nysgjerrig og blir engasjert av å lære deg nye ting. Det å være en dyktig lagspiller er noe du kan stå inne for. Du har evnen til å ha en god dialog med kunder, teamet ditt og setter deg godt inn i kundens behov og ønsker.

Om rollene

I SYSCO har du mulighet til å enten jobbe på våre egne prosjekter – eller hos en av de kundene vi har rammeavtaler med. Vårt hovedfokus har vært på integrasjon, men nå jobbes det også mye med front-end, infrastructure as code, DevOps og applikasjonsutvikling. I SYSCO er det et sterkt fagmiljø, og eksempelvis Kafka og Hashicorp sine produkter er noe som vi er spesialister på.

Java utvikler

Er du er som oss når det kommer til å synes det er spennende å jobbe med, og rundt følgende teknologier:

 • Java som programmeringsspråk – benyttet det de siste årene
 • Andre programmeringsspråk: Scala, Groovy, Kotlin, Go, C#
 • Nylige utgivelser av JDK (9 og høyere)
 • Moderne Java-funksjoner: Lambdas, Streams, Sockets, GC, Functional Interfaces, Embedded HTTP, osv.
 • Mikrotjenestearkitektur og eventbasert arkitektur (REST, JMS, Kafka, RabbitMQ)
 • Testautomatisering
 • Pakking og distribusjonsmetoder: Maven, Gradle
 • CI/CD relatert verktøy: Jenkins, Nexus, Azure DevOps, Bamboo, osv.
 • Kodeadministrasjon og livssyklus verktøy: Git, GitHub, GitLab, Bitbucket, osv.
 • Smidige utviklingsmetoder (Agile, Scrum) og relatert verktøy: Jira, Confluence, Trello, osv.
 • Containerteknologi: Docker, Kubernetes, Nomad
 • Erfaring med API / Integrasjon – REST, GraphQL, Camel, Kafka
 • Erfaring med sky-løsninger – eks AWS, GCP, Azure, OCI, OpenShift

Vi forventer selvsagt ikke at du kan alt dette, men kan du tikke ut noen av boksene så får du helt klart vår oppmerksomhet. Viktig for oss er din evne og motivasjon for å lære. I denne bransjen blir man aldri utlært. Fortell oss gjerne hvordan du lærer best! Videre er du komfortabel med å jobbe i team og samarbeide i tverrfaglige miljøer, og liker gjerne par-programmering og opplæringsansvar.

Arkitekt/Tech lead

Om du ser at du ønsker noe mer, kan vi avsløre at vi også ser etter deg som kan ta rollen som arkitekt eller tech lead. Du har da lang erfaring som utvikler, og trives fortsatt med å være hands-on, men ønsker å ha mere innflytelse på de løsningene som utvikles. Her ser vi etter deg som:

 • Minimum 5 års erfaring med å bygge systemer
 • Er effektiv og strukturert – både når det gjelder å presentere, dokumentere og skrive gjenbrukbar kode
 • Har erfaring med å se fordeler og ulemper ved arkitekturvalg
 • Trives både med å være hands-on og arkitekt
 • Er en inspirator – som er god på å få med seg andre
 • Kjenner til TOGAF, Arcimate, Ardoq, Sparx eller andre verktøy for EA

Hva får du hos oss?

I tillegg til dyktige kollegaer, faglig utvikling og muligheten til å påvirke egen hverdag står vi på stødig grunn når vi forteller deg at vi har et miljø med fokus på det sosiale. Vi inviterer jevnlig til sammenkomster, her får du det beste fra begge verdener. Friday Lunch Learning, og Tech-talks gir oss alle et spennende læringsmiljø. Når anledningen byr seg, kombinerer vi også disse med god mat og drikke. Andre goodies du får hos oss:

 • Gode muligheter for utvikling av egen kompetanse og karriere i en innovasjons- og kompetansedrevet organisasjon
 • Sosiale events
 • En flat struktur, stor frihet og rask vei til avgjørelser
 • Gode forsikringsordninger
 • Når grensene åpnes og det er tid for ferie kan vi også friste med mulighet til å booke en av våre leiligheter i Spania

Les saken: Slik skaper SYSCO samhold og kultur når det meste skjer digitalt >

Hvorfor er det kult å jobbe i SYSCO?

SYSCO har et internasjonalt teknologimiljø i verdensklasse med et team bestående av råe teknologiske superhelter fordelt på 8 kontorer i Norden, i tillegg til at vi er partner med ledende teknologiselskaper som Microsoft og Oracle. Vi er et uformelt selskap med kort vei til beslutninger og hvor det er store muligheter til å påvirke. Vi er svært opptatt av å gi tilbake til samfunnet med meningsfullt arbeid, og i år støtter vi blant annet Kripos for å bekjempe overgrepsrelaterte forbrytelser av barn på nettet. Vi har et stort mangfold med over 20 nasjonaliteter som bringer fantastiske kulturer, kunnskap og kompetanse inn i organisasjonen vår. Vi har fokus på å få flere kvinner inn i Tech-bransjen, noe vi jobber for sammen med ODA Nettverk, hvor vi er Platinum Partner.

Med fleksibilitet i arbeidshverdagen gjør vi vårt beste for å legge til rette for en god balanse mellom jobb, familie og fritid. Arbeidssted er til vanlig på vårt flotte kontor på Lysaker.

Hvem er vi?

SYSCO er et solid og svært raskt voksende teknologiselskap, spesialisert i energibransjen og dedikert til å snu komplekse IT utfordringer til digitale suksesshistorier. Med over 270 ansatte og nesten 500 millioner i omsetning er vi et «akkurat passe stort» selskap, med muskler til å gjøre store ting samtidig som vi er lettbente, har lite byråkrati og høy grad av innflytelse. Vår drøm er å bygge et sagnomsust tech-selskap i Norden med en ustoppelig kultur og sterke verdier. Har du lyst til å være med på det?

Spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med vår Direktør, Integrasjon & Utvikling, Anders Borchsenius, mobil: 47 01 45 37, e-post: anders.borchsenius@sysco.no

Klar for å søke?

Send din søknad til jobb@sysco.no.

Arbeidssted: Lysaker

Tilbake til toppen