Hopp til innholdet

Senior Domeneekspert Energi

Senior Domeneekspert Energi

Vil du bli med å påvirke SYSCOs videre suksess? Ønsker du en rolle hvor din erfaring innen energidomene samt evne til å skape effektiv samhandlingen mellom organisasjon, prosesser og IT står sentralt? Da må du lese videre!

Hos oss vil du inngå i et ledende konsulentmiljø innen integrasjon og skytjenester, med kollegaer som er tech-superhelter når det kommer til det nyeste innen teknologien. Samtidig vil du jobbe med kunder i meningsfulle bransjer og i prosjekter som har stor betydning for miljøet. Med fleksibilitet i arbeidshverdagen gjør vi vårt beste for å legge til rette for en god balanse mellom jobb, familie og fritid. Avdelingskontoret du vil jobbe i er lokalisert i Mosjøen – i hjertet av Helgeland  – et område med både vannkraft, vindkraft og energitung industri.

Teknologibransjen spiller en helt avgjørende rolle for å bidra til å finne løsninger på mange av bærekraftsutfordringene. I SYSCO ønsker vi å bruke teknologi til å skape mer miljøvennlige løsninger både hos oss selv og hos kundene våre – noe som virkelig skaper meningsfylt arbeid og øker verdien av den jobben vi gjør. Sammen med deg og din spisskompetanse innen energisektorens verdikjede skal vi løse interessante og komplekse problemer, som bidrar til at vi skaper de digitale suksesshistoriene. Vil du være med på det?

Hvem er vi?

SYSCO er et solid og svært raskt voksende teknologiselskap, spesialisert i energibransjen og dedikert til å snu komplekse IT utfordringer til digitale suksesshistorier. Med over 270 ansatte og nesten 500 millioner i omsetning er vi et «akkurat passes stort» selskap, med muskler til å gjøre store ting samtidig som vi er lettbente, har lite byråkrati og høy grad av innflytelse. Vår drøm er å bygge et sagnomsust tech-selskap i Skandinavia med en ustoppelig kultur og sterke verdier. Mangfold er en viktig del av miljøet og vi har spesialister fra over 20 land, med stor aldersspredning og god balanse av kvinner og menn.

Om rollen

Våre energikunder har et økende behov for hjelp til å gjennomføre effektivisering av sine integrasjoner og eksisterende prosesser – og her vil du være sentral når vi skal bidra til at våre kunder når sine mål.

Som seniorkonsulent og rådgiver i SYSCO vil du være bindeleddet mellom våre energikunder og vårt team av arkitekter, prosjektledere og utviklere. Du vil jobbe tett og strategisk med våre eksisterende energikunder, hvor du deltar i møter som en viktig sparringspartner og bygger gode relasjoner. Du vil ha jevnlig dialog med våre kunder, og delta på møter for å forstå deres utfordringer og muligheter. Du blir involvert, og vil være delaktig gjennom hele utviklingsforløpet, fra idé og konsept, til produksjon og leveranse.

Ved å være en fuzz-fighter, som vil liker å kalle det i SYSCO, snur du kompliserte problemer til smarte løsninger. I denne prosessen vil din oppgave være å forstå kunden og problemet, ivareta kundens behov og krav. Vi har også en rekke spennende interne prosjekter hvor din interesse og kompetanse kan få mulighet til å ta plass.

Hvem er du?

Det er ingen tvil om at din interesse faller innen teknologi og automatisering av prosesser. Du sitter selvfølgelig med oppdatert og sterk kompetanse innen energisektoren, og er godt orientert i forhold til det som skjer i bransjen. Videre har du innsikt i fornybar energi, og her ser du stort forbedringspotensial i flere deler av verdikjedens prosesser. Du er opptatt av kvalitet og ikke minst gode samarbeidsforhold. Vi passer på at berørte løsninger hos våre kunder vedlikeholdes og at vi gjør de lovpålagte endringene når de trer i kraft.

Vi ser at vår suksess kommer av godt samarbeid og involvering på tvers av fagmiljøer. Derfor ser vi for oss at du er en god lagspiller som liker dele din kunnskap med resten av teamet du jobber med. Vi befinner oss også i en bransje hvor vi aldri blir utlært, og håper du er like sulten på å lære mer som vi er!

I tillegg til dette har du:

 • Relevant utdanning fra høyskole eller universitet, innen fornybar energi eller industriell energi. Manglende formell utdannelse kan kompenseres med lang erfaring fra lignende rolle.
 • Minimum 5 års erfaring fra lignende rolle eller som systemkonsulent innen energibransjen
 • Spisskompetanse innen energidomenet og god erfaring med prosesser eller integrasjoner med energi spesifikke systemer (elhub, elsmart, nordpool osv)
 • Trygg i rollen som mellomleddet mellom kunden og utviklerne i arbeidet med å løse komplekse problemstillinger i de aktuelle deler av verdikjeden. Det kreves derfor at du kan oversette kundens behov til utviklerne og samtidig omgjøre bits and bytes til verdiforslag for kunden
 • Stor interesse for teknologi og automatisering av prosesser, samt oppdatert kunnskap innen energibransjen. Du må kunne påse at berørte løsninger hos våre kunder vedlikeholdes, og at vi gjør de lovpålagte endringene når de trer i kraft
 • Gode kommunikasjonsferdigheter på engelsk og norsk

Hvorfor er det kult å jobbe i SYSCO?

SYSCO har et internasjonalt teknologimiljø i verdensklasse med et team bestående av råe teknologiske superhelter fordelt på 8 kontorer i Norden, i tillegg til at vi er partner med ledende teknologiselskaper som Microsoft og Oracle. Vi er et uformelt selskap med kort vei til beslutninger og hvor det er store muligheter til å påvirke. Vi er svært opptatt av å gi tilbake til samfunnet med meningsfullt arbeid, og vi støtter blant annet Kripos for å bekjempe overgrepsrelaterte forbrytelser av barn på nettet. Vi har et stort mangfold med over 20 nasjonaliteter som bringer fantastiske kulturer, kunnskap og kompetanse inn i organisasjonen vår. På FNs verdensdag for kulturelt mangfold i 2021 ble SYSCO kåret til det beste mellomstore norske selskapet, i forhold til likestilling og mangfold av Equality Check og CARE. Vi har fokus på å få flere kvinner inn i Tech-bransjen, noe vi jobber for sammen med ODA Nettverk, hvor vi er Platinum Partner.

Hva får du hos oss?

I tillegg til dyktige kollegaer, faglig utvikling og muligheten til å påvirke egen hverdag står vi på stødig grunn når vi forteller deg at vi har et miljø med fokus på det sosiale og gjøre hverandre gode. Vi har også en del interne grupper og foredrag hvis det er temaer som interesserer deg.

Andre goodies du får hos oss: 

 • Gode muligheter for utvikling av egen kompetanse og karriere i en innovasjons- og kompetansedrevet organisasjon
 • Utfordrende og varierte prosjekter
 • Sosiale events
 • En flat struktur, stor frihet og rask vei til avgjørelser
 • Gode forsikringsordninger
 • Vi har 2 leiligheter i Spania om man ønsker en ferie til varmere strøk

Se video med våre kollegaer, og hør hva de sier om å jobbe i SYSCO >

Spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med Geir Ove Drevland, Consulting Manager Integration & Development, Mobiltelefon +47 40 40 84 83, Email: geir.ove.drevland@sysco.no

Arbeidssted: Mosjøen

Tilbake til toppen