Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Agnija

#MeetOurTeam - Agnija

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superthelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Agnija!

Navn: Agnija Bako
Alder: 30 år
CegalSYSCO-kontor: Lysaker
Rolle: Konsulent
Kommer fra: Latvia
Når startet du i CegalSYSCO?September 2021
Utdanning:BSc Business, Language and Culture(Chinese). Jeg er selvlært utvikler:)

Hvordan ble du kjent med Cegal SYSCO og hvordan endte du opp hos oss?

Jeg hørte at Cegal SYSCO søkte etter folk via Prakhar Srivastav, som jobber i Cegal SYSCO som Managing Consultant Software Development. Jeg hørte stadig gode ting om selskapet fra han, spesielt hvor kule folkene som jobber her er, hvor mye fokus det er på kompetanseheving og hvor fantastisk arbeidskulturen er. Cegal SYSCO er et selskap som virkelig bryr seg om sine ansatte og at man har det bra på jobb. Det var akkurat det jeg lettet etter.

Hvordan var det å begynne i Cegal SYSCO?

Allerede første dagen i Cegal SYSCO fikk jeg en mentor som hadde laget en utviklingsplan for meg. Som junior var dette helt fantastisk.

Agnija

Jeg fikk tid til å lære meg teknologi som jeg ikke hadde brukt før, og etter kort tid jobbet jeg i et prosjekt med mulighet til å bruke teorien som jeg akkurat hadde lært, på en praktisk måte.

Kan du beskrive din første tid i Cegal SYSCO?

Den var utfordrende, men på en god måte. Jeg lærte masse nytt hver dag. Mye av det jeg gjorde, gjorde jeg for første gang. Jeg fikk mye tillit og ansvar, men samtidig hadde jeg god støtte fra senior utvikler i temaet, så det var en perfekt balanse.

Hvilke teknologier jobber du med? Hvordan opplever du muligheten for å påvirke hvilke teknologier du får jobbe med og lære deg? 

Jeg jobber med Azure og .Net , som jeg synes er veldig spennende. Jeg har erfart at Cegal SYSCO er veldig støttende til at du lærer og utvikler deg innen det feltet du er interessert i.

Jeg har kun vært i Cegal SYSCO i 4 måneder, men jeg har allerede fått deltatt i en hackathon og en bootcamp om CI/CD organisert av Microsoft og en stor .Net konferanse her i Oslo.

Agnija

Hvordan tror du den teknologien du jobber med vil utvikle seg fremover?

Skyløsningene utvikler seg veldig fort for øyeblikket, kanskje multi-cloud er det neste steg hvor vi kan utnytte de forskjellige fordeler fra de diverse skyleverandører samtidig i et system. Det hadde vært spennende.

Les artikkelen om Oracle-Azure-multicloud er den mest attraktive skyløsningen her >

Hvordan jobber du i dag?

Jeg jobber faktisk sammen med min mentor Manfred Bjørlin. Vi er kun to utviklere i dette steget av prosjektet, og det fungerer fint, siden jeg får mye ansvar. Når det gjelder egenutvikling får jeg tips/råd fra mentor forløpende om hva jeg bør fokusere på. Prosjektet vårt går hånd i hånd med min utviklingsplan og jeg lærer mye hver dag.

Har du satt deg noen mål for det neste året?

Jeg er utfordret av mentoren min til å ta sertifisering på Developing Solutions for Microsoft Azure neste år. Dette er ikke en enkel sertifisering å få, men med tillit og støtte fra mentor og min manager Lisa, føler jeg at jeg kan klare det. Det å få mer ansvar i prosjekter vil hjelpe meg et steg nærmere til en senior rolle.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

Jeg ser meg som tech lead eller senior utvikler i Cegal SYSCO så klart:)

Agnija

Hva er det beste med å jobbe i Cegal SYSCO?

Det beste er at Cegal SYSCO gjør alt til å sikre at du trives på jobb, du blir alltid hørt.

Hva er din Podcast favoritt?

En av mine favorittpodkaster er Darknet Diaries. Den inneholder sanne historier fra den “mørke” siden av Internett. Historier fra hackere eller de som har blitt angrepet. Jack Rhyseder som er forfatteren av podcasten har en veldig engasjerende måte å fortelle disse historier og han klarer å få veldig interessante gjester i podcasten. Denne podcasten gjør meg mer bevisst på sikkerhet på en fin måte.

Hvilke interesser har du?

Jeg er veldig glad i fotografering. Jeg har kjøpt et gammelt filmkamera fra 60-tallet som jeg bruker til å ta bilder når jeg er ute på reiser. Opplevelsen med å bruke en filmkamera er helt annerledes enn vanlig digital kamera. For det første får man kun 32 bilder fra en filmrull, og for det andre kan man ikke se bildene før man har fremkalt de. Det gjør prosessen mer spesiell og bildene mer verdifulle.

Bildet er fra ferie i Hellas, tatt med 60-talls kamera.
Tilbake til toppen