Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Christine

#MeetOurTeam - Christine

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Christine!

Navn: Christine Grumheden
Alder: 29 år
SYSCO-kontor: Ølen
Rolle: Autorisert Regnskapsfører
Kommer fra: Etne
År i SYSCO:2 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Som oftest sitter jeg på kontoret vårt i Ølen og jobber med flere ulike regnskapssystemer som Visma Business, Visma Lønn, Poweroffice Go, Meastro og Visma Net, i tillegg til programvarene i Office 365, spesielt Excel. Jeg jobber i SYSCO Finans, og nå under Korona sitter flesteparten av oss på hjemmekontor. Det fungerer fint med kommunikasjon over Microsoft Teams eller via telefon.

Som regnskapsfører varierer det veldig mye hvor hektiske arbeidsdagene er. Nærmer det seg en mva-termin, for eksempel, kan det fort bli mye arbeid på en gang. For da må alle resterende bilag for perioden innhentes, alle konti avstemmes og perioden avsluttes og stenges. Alt dette må være på plass før vi sender inn skattemelding for mva i Altinn.

Den klart aller mest hektiske perioden, for en regnskapsfører, er like etter nyttår og frem til årsoppgjøret og ligningspapirene er innlevert. Når årsoppgjøret og ligningspapirene skal utarbeides innebærer dette mye arbeid.

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Jeg føler meg verdsatt og vet at jeg får støtte til å videreutvikle min egen kompetanse og til å ta på meg nye utfordringer. Jeg jobber sammen med mange flinke folk, og lærer noe nytt hver dag.

Christine

Hvilken spesialkompetanse trenger du i jobben din?

I tillegg til å være regnskapsfører for kunden, er vi også rådgivere for dem. Sett i lys av det er det en del ting jeg ønsker å øke kompetansen min ytterligere på. Blant annet arv, gaver og generasjonsskifter, noe jeg er sikker på hadde kommet godt med i min arbeidshverdag. Vi har for eksempel flere familiebedrifter som kunder. De trenger ofte bistand, og ett eksempel kan være i forbindelse med at neste generasjon skal ta over bedriften. Da kan det komme spørsmål om arv – f.eks. om det er flere søsken og noen av de ikke er «inkludert» i bedriften. Spørsmål ang gaver/forskudd på arv eller liknende kan også oppstå.

Du er nettopp blitt Autorisert Regnskapsfører – kan du si litt om hvorfor du valgte denne utdanningen?

Jeg er nok en person som er glad i å ha kontroll og liker/trenger to streker under svaret. Matte har alltid vært mitt favorittfag – så da ble det regnskap og revisjon som gav mest mening for meg, til slutt. Veien hit har imidlertid vært noe kronglete. Jeg studerte agronomi, interiørdesign og eiendomsmegling før valget falt på revisjon og regnskap. Nå har jeg en god og stabil jobb som jeg trives i, som samtidig gir meg fleksibilitet og muligheten til å drive med “masse rart” på fritida i tillegg.

Hva er egentlig forskjellen på å være regnskapsfører og autorisert regnskapsfører?

Autorisert regnskapsfører er en beskyttet tittel i motsetning til regnskapsfører. Som autorisert kan du være oppdragsansvarlig for kundene, og ha et større ansvar som følge av det. Som autorisert har du altså lov til å føre regnskap for andre, som regnskapsfører uten autorisasjon kan du føre regnskap for deg selv eller bedriften du er ansatt i – og i et regnskapsbyrå er du “saksbehandler” med alltid en autorisert over deg som er “oppdragsansvarlig”.

Som autorisert regnskapsfører kan jeg være oppdragsansvarlig – både for mine egne kunder og for andre saksbehandlere sine kunder.

Christine
Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Itunes
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Podcast eller Radio? Podcast
Ringe eller sende meldinger? Sende meldinger
Emoji eller tekst? Emoji
Snapchat eller Instagram? Snapchat

Du sier tidligere i intervjuet at du ønsker å ha en jobb som også gir deg rom til å drive med “masse rart” på fritida, hva er egentlig det?

Mine foreldre har drevet forskjellige restauranter og puber så der har det alltid vært noe å hjelpe til med. Jeg har hatt hest og jobbet på storkjøkken. Elsker å male, strikke, synge, spille gitar og trene. Så, som du forstår. Jeg har mange baller i luften og flere hobbyer jeg ønsker å ha muligheten til å bruke tiden min på, i tillegg til jobb og 2 barn under 4 år. Jeg er veldig glad for at det fint går å kombinere flere av disse tingene med jobben som autorisert regnskapsfører i SYSCO.

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Er veldig glad i sang og musikk, og digger derfor min bijobb som karaokevert på den lokale puben i hjembygda mi.

Christine

Tilbake til toppen