Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Dalibor

#MeetOurTeam – Dalibor

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Dalibor!

Navn: Dalibor Blazevic
Alder: 50 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Stilling: Kompetanseleder for arktitektgruppe
Kommer fra: Kroatia
År i SYSCO:5 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Arbeidsdagen er alltid veldig hektisk. Tiden brukes til møter, dokumentasjonsskriving, foredrag forberedelser, koordinering og koding.

Hvilke teknologier jobber du med?

Opp gjennom karrieren har jeg brukt mange forskjellige språk og rammeverk. Som tenåring startet jeg å utvikle i Basic og ASM på Spectrum og Commodore maskiner. Da jeg fikk min første PC startet jeg med C og Pascal utvikling. Senere startet jeg med Visual C++ og Delphi, så Visual Basic, C# og Java. Java har jeg brukt mest, og utviklet meg videre ved å lære JVM-baserte språk: Groovy, Scala og Kotlin. Alle disse har jeg brukt i forskjellige prosjekter. I løpet av min 25+ års karriere har jeg brukt tusenvis av forskjellige rammeverk. De som er mest relevante i dag er: Spring Boot, Camel, Kafka Streams, Akka, Kotlin Coroutines. Jeg har også erfaring på flere skyplattformer – eks Azure og AWS.

I dag er jeg spesialisert innen Event Sourcing og Strømbasert dataprosessering og bygger best innenfor det området. Etter mange år som utvikler utvidet jeg min kunnskap innen IT arkitektur og har dermed lært hvordan bruke flere arkitektur-verktøy som Enterprise Architect og Archi. Jeg har også lært meg flere modelleringsspråk som Archimate, UML og BPMN, men dette er ikke relevant uten kjennskap til arkitektur-metodikk som feks TOGAF. Jeg har derfor også sertifisert meg i TOGAF-metodikken. Nå har jeg vært i arkitektrollen en stund, og trives veldig godt!

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Møte nye mennesker. Elsker å lære meg nye ting, og deretter lære dette videre til mine kollegaer.

Dalibor

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

SYSCO ga meg mulighet til å vokse sammen med virksomheten. Da jeg startet her, var jeg den syvende ansatte i integrasjonsavdelingen. Siden har vi vokst veldig mye, både SYSCO, og min erfaring og kunnskap. Grunnen til dette er en veletablert kunnskapsdelingsprosess.

I SYSCO er vi sterkt motiverte til å lære nye ting og å dele kunnskap. Vi har kompetansegrupper som møtes regelmessig og her får vi mulighet til å presentere de nyeste teknologier og prosesser vi har lært. Gode initiativer fra ledelsen når det gjelder sosialisering – og det at de setter pris på vårt arbeid og kontinuerlig innsats, er en veldig god grunn til å fortsette å jobbe i dette selskapet.

Dalibor

Du er foredragsholder på årets Kafka Summit, kan du si litt mer om dette?

Kafka Summit Europe samler utviklere, arkitekter, ingeniører og DevOps-fagpersoner fra hele verden for deling av beste praksis og diskusjoner om fremtiden til Apache Kafka.

Kafka handler om såkalt “asynkron arkitektur” og “asynkron meldingskommunikasjon”, en utfordring med dette er hvordan å håndtere og koordinere transaksjoner siden det er mange bevegelige deler som bør fungere sammen i en løs koblede verden. Min presentasjon omhandler disse bekymringene og forklarer en måte å løse de på.

Les mer om mitt foredrag “Asynchronous Transaction Processing With Kafka as a Single Source of Truth – Mobile ticketing system” her >

Hva er ditt favorittsitat?

«Ever have that feeling where you’re not sure if you’re awake or dreaming?»

fra Matrix (filmen)
Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? iTunes
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Ringe eller SMS? Begge deler
Emoji eller tekst? Tekst
Snapchat eller Instagram?Instagram

Har du noen Podcast-favoritter?

Når jeg har litt ledig tid liker jeg å høre på «Joe Rogan Experience». Jeg startet å høre på denne podcasten fordi Joe Rogan og jeg hadde felles interesse dvs. kampsport. Han snakker ikke bare om kampsport, men han inviterer mange interessante gjester fra sportsverden, politikk osv.

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Det er veldig vanskelig for meg å sitte stille. Men, jaaa, jeg har lært dette etter hvert – sånn er jo arkitektjobben. Vi er nødt til å jobbe ved kontorpulten – noen gang sittende og noen gang stående. Men jeg kompenserer stillesittingen på fritiden. Da driver jeg med mye forskjellige som paragliding, kampsport, fjellklatring, seiling, sykling eller ski. I tillegg spiller jeg gitar og danser latinamerikanske danser som Salsa og Bachata.

Som du skjønner så sitter jeg aldri i ro, nå er jeg i full gang med totalrenovering av boligen vår. Så her går det i snekkerarbeid, gipsing, sparkling, maling etc. Forrige uke lærte jeg meg til og med å bruke gravemaskin, da naboen lånte en for å utføre gravearbeid på vårt felles uteareal.

Jeg elsker å fly med paraglider og nyte utsikt mot havet samtidig. I lufta føler jeg meg som i ett med naturen. På dette bildet koste jeg meg veldig, på ferie i Kroatia.
Tilbake til toppen