Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Daniel

#MeetOurTeam - Daniel

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superthelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Daniel!

Navn: Daniel Silva
Alder: 22 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Rolle: Frontend-utvikler
Kommer fra: Født i Oslo men bodde i San Juan (Puerto Rico) og Mexico By første 4 årene av livet. Alltid vanskelig å svare på dette spørsmålet 
Når startet du i SYSCO?August 2021
Utdanning:Bachelor i anvendt datateknologi fra OsloMet

Du er nyutdannet, og dette er din første jobb – hvordan ble du kjent med SYSCO og hvordan endte du opp hos oss?

Jeg ble kjent med SYSCO da jeg ble kontaktet på LinkedIn, på det tidpunktet studerte jeg anvendt datateknologi ved OsloMet. Gjennom et par telefon/Teams-intervjuer ble jeg kjent med – og likte veldig godt folkene jeg snakket med og verdiene selskapet har (Energized, Super skilled og Fuzz fighter).

Hvordan var det å begynne i SYSCO?

Det var overraskende nok en smidig overgang fra studentlivet til oppstart i SYSCO.

Daniel

Det var som å beholde alt det som var gøy med studentlivet (kode, teamwork, osv.) og samtidig få enda mer frihet i hva jeg vil lære og hvordan jeg vil utvikle meg.

Kan du beskrive din første tid i SYSCO?

Min første tid i SYSCO tok jeg en del kurs og jobbet parallelt med diverse interne prosjekter – hovedsakelig et prosjekt kalt Digital Onboarding.
Jeg tok kurs i Vue JS, avansert HTML og CSS, React Native og Docker. Dette er ting jeg visste om og hadde noe kompetanse i, men det føltes godt å kunne styrke kunnskapen min i forberedelse på å komme ut i prosjekt. Digital Onboarding prosjektet gikk ut på å lage en intuitiv web app for onboarding av nyansatte i SYSCO, med mål å gjøre hele oppstartsprosessen så smidig som mulig. Arbeidet med denne appen bærer nå frukter, og appen skal tas i bruk for nye ansatte framover.

Det er veldig gøy å vite at jeg var med på et reelt prosjekt nesten fra dag #1 i SYSCO!

Daniel

Hvilke teknologier jobber du med? Hvordan opplever du muligheten for å påvirke hvilke teknologier du får jobbe med og lære deg? 

Jeg jobbet med React JS fordi det ble brukt på det interne prosjektet jeg jobbet mest med, men jeg tok samtidig kurs, blant annet i Vue JS. Dette var ikke en teknologi jeg hadde hatt mulighet til å være mye borti som student, men jeg er utrolig glad for muligheten til å ikke bare lære meg denne teknologien, men også fortsette å bruke den i diverse prosjekter for å styrke kunnskapen min. Både React JS og Vue JS er store, kjente rammeverk for frontend utvikling i JavaScript. Begge er gode verktøy, men de har fundamentalt forskjellige tilnærminger til kodeoppbygging og utviklingsmiljø. Historisk sett har React JS vært størst med masse nettressurser tilgjengelig, men Vue JS er på vei opp både blant utviklere og selskaper.

Det at jeg har fått muligheten til å lære meg Vue JS så tidlig i karrieren min, med de ressursene som SYSCO gjør tilgjengelige, føles virkelig som en verdifull gave.

Daniel

Hvordan tror du den teknologien du jobber med vil utvikle seg fremover?

Jeg tror det vil komme flere og flere nyttige verktøy som vil la meg lage bedre apper på enklere vis, og samtidig gjøre det lettere å fokusere mer på brukeropplevelse og design.

Hvordan jobber du i dag?

For øyeblikket jobber jeg på et prosjekt hos en kunde der jeg er den eneste fra SYSCO sin side, jeg jobber med flere kontaktpersoner hos kunden og en domeneekspert fra et annet selskap som deler på oppdraget med SYSCO. I dette prosjektet hjelper vi selskapet å redesigne et av deres sentrale produkter fra bunnen av, i alt fra funksjonalitet og farger til UI (User Interface) og UX (User Experience).

Jeg er klar over at det er en stor oppgave for en junior, og setter derfor pris på at både kunden og SYSCO turte å satse på min kompetanse i dette prosjektet. Det har gitt meg mye selvtillit.

Daniel

Jeg har ingen mentor akkurat, men jeg (og prosjektet) blir jevnlig fulgt opp av min nærmeste leder og avdelingsleder Lisa Greenquist.

Har du satt deg noen mål for det neste året?

Målet mitt det neste året er å utvikle meg enda mer teknologisk. Jeg er heldig som utdannet meg ung og har alderen på min side – og vil bruke denne fordelen for å tilegne meg så mye erfaring som mulig.

Daniel

Nøyaktig hvordan denne utviklingen ser ut aner jeg ikke. Jeg hadde for eksempel ikke forutsett å lære Vue JS innen de første månedene mine hos SYSCO, men her er jeg likevel.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

Om 5 år ser jeg for meg at jeg fremdeles er en del av SYSCO. Jeg vil være en seniorkonsulent som kan ta på seg enda mer komplekse og interessante oppdrag og samtidig være en læringsressurs for juniorer.

Møt en av våre seniorkonsulenter, Ingrid >

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Det beste med å jobbe i SYSCO er friheten jeg føler – samtidig som at det er trygge og definerte rammer. Det føles ut som jeg styrer mitt eget skip – men jeg er ikke alene.

Daniel

Hva er din Podcast favoritt?

H3 After Dark. Jeg hører ikke mye på podcast men har fulgt denne lenge på YouTube og synes den er ganske morsom. Den handler ikke om en spesifikk ting, men følger relevante nyhetssaker i nettverden, samt over alt i verden. Samtidig knyttes det inn mange personlige kommentarer, morsomme «gameshow»-aktige spill, historier og sketcher som gjør det interessant å se/høre på.

Jeg ser nok mer på YouTube enn jeg burde, det er min #1 erstatning for TV, og en stor ressurs for læring. Jeg kan ikke si at jeg har en favoritt-YouTuber, men for meg er det det som er så fint med YouTube – jeg kan la tankene og interessene mine ta meg hvor jeg vil der og da.

Hvilke interesser har du?

Jeg liker godt å sykle, campe og spille basketball. Jeg sykler nesten over alt jeg skal – ned til sentrum, til venner og til butikken. Når jeg skal campe er det typisk i Nordmarka. Jeg bor på Bjerke, så jeg har enkel tilgang til mange fine grusveier innover i skogen. Da jeg var yngre var jeg del av Kjelsås IL basketballaget, nå for dagen spiller jeg bare for gøy med meg selv eller venner. Når det er sagt, i dårlig vær bytter jeg gjerne ut sykling og camping med en filmkveld med min forlovede 🙂

I sommeren 2021 syklet jeg og min forlovede fra Oslo til Gol og over fjellet langs Rallarvegen til Flåm. Bildet er tatt på Rallarvegen et sted mellom Finse og Vatnahalsen.
Tilbake til toppen