Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Frode

#MeetOurTeam - Frode

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Frode!

Navn: Frode Wågen
Alder: 47 år
SYSCO-kontor: Haugesund
Rolle: Rådgiver
Kommer fra: Skjoldastraumen – en fjordperle 30 min fra Haugesund
År i SYSCO:Jeg er inne i min andre periode i SYSCO. Først som sjefsutvikler, så som viseadministrerende direktør i 2014. Totalt 9 år.

Hvordan ser din jobbhverdag typisk ut?

Arbeidsdagen har i mange år bestått av det jeg beskriver som å kjøre heis. Det er en fin variasjon mellom tankearbeid, salgsarbeid og kundemøter og ulikt prosjektarbeid – internt og eksternt. Vi har veldig mye som skjer i selskapet om dagen, så kalenderen er aldri tom for å si det slik.

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg har vært så heldig å få jobbet i spennende IT selskaper gjennom hele mitt arbeidsliv, og har fått være med på «the Internet era» fra den spede start. Gjennom årene har jeg fått erfaringer både med å starte opp selskaper fra bunnen av, og å arbeide hos og med noen av de aller største selskapene i verden. Jeg har fått tatt del i noen utrolige veksthistorier, og fått reise verden rundt. Det som jeg etter hvert har lært om meg selv er at det er selve reisen mot et klart mål jeg er på jakt etter, og det er den som driver meg – jeg hater å stå stille. Følelsen av å lykkes med å få til noe som føles spesielt, som jeg er stolt av – hårete mål som jeg står på sammen med gode venner og kollegaer for å nå – det er det som har gjort at jeg egentlig aldri har «talt timene» en eneste arbeidsdag så langt.

Hvilke teknologier jobber du med?

Som nevnt så har jeg vært så heldig å få være med på internett-reisen helt fra studietiden tidlig 90-tall. Ulik internett-teknologi var derfor noe jeg ble tidlig fortrolig med. Med bakgrunn som systemutvikler har jeg lært meg noen programmeringsspråk opp gjennom årene, og har vært med på evolusjonen av leveransemodeller fra on-premises, via ASP (Application Service Provider) til Cloud/SaaS. Etter hvert gikk jeg over på produktutvikling og ledelses-siden i selskapene jeg har arbeidet hos, og fikk et mer strategisk og taktisk blikk på de teknologivalg som ble gjort.

Jeg vil si jeg er relativt oppdatert på hva de store teknologipartnerne til SYSCO har i porteføljen sin, og hva de planlegger fremover. Jeg forsøker å følge markedsutviklingen, og å hjelpe både kunder – og oss selv i å gjøre riktige valg. Siden Microsoft Azure er blitt en veldig viktig cloud plattform både for oss i SYSCO og for veldig mange av våre kunder, så har jeg de siste par årene brukt en god del tid på å forstå hvordan vi best kan dra nytte av den funksjonalitet som tilbys der.

Du har jobbet i flere roller i SYSCO, kan du si noe om bakgrunnen for at du nå jobber i EnergyX teamet?

I SYSCO har vi alltid satt oss hårete mål om vekst, og vi arbeider knallhardt for å nå dem. Når du skal skape nye vekstområder for et selskap, er du helt avhengig av å kunne sette et kraftfullt team på oppgaven for å få det til. Teamet i EnergyX har jeg arbeidet med i mange år tidligere, og jeg visste hvilken enorm domenekompetanse og gjennomføringskraft de sitter med. Samtidig satt SYSCO allerede med gode kunderelasjoner og et tilsvarende team med virkelig verdensledende domene- og teknologikompetanse. Tanken om å slå dette sammen var egentlig noe jeg hadde med meg inn i SYSCO allerede da jeg startet min andre periode i selskapet, men timingen ble ikke riktig før nå nylig. Med min bakgrunn – både med EnergyX-teamet og i SYSCO var det ganske naturlig at jeg fikk en rolle i etableringen i dette nye satsningsområdet.

Les om SYSCO EnergyX-løsninger her >

Hva er det viktigste dere gjør for kundene i SYSCO EnergyX – og hvordan kan det linkes mot Bærekraft?

Vi utvikler moderne og lettbent sky-software som sporer, kontrollerer og validerer nøkkeldata for produksjon, transport og salg av energi – fra opphav til salgspunkt. Løsningene er designet for å fungere for en rekke ulike energikilder, som olje, naturgass, vann, vind og sol og understøtter sentrale arbeidsprosesser og markedsmodeller i hele denne verdikjeden.

Med full kontroll på hele energiverdikjeden er det også bedret mulighet for å avdekke eventuelle avvik og å sikre riktig rapportering både internt og eksternt. Dermed er det enklere å etterleve at produksjonen foregår ansvarlig, dette er FNs bærekraftsmål 12. Bærekraftsmål 7 handler om at alle mennesker skal ha tilgang til energi. Energien skal være pålitelig, bærekraftig, moderne, og ikke altfor dyr.

En stor del av vårt arbeid og våre løsninger bidrar til sikker og pålitelig gasstransport til millioner av europeere hver eneste dag, og når IEA (International Energy Agency) i sin European Union energy policy review for 2020 sier at fortsatt bruk av naturgass og gassinfrastrukturen vil være en verdifull ressurs for en kostnadseffektiv energiovergang til et lav-karbon system, føler vi absolutt at vi bidrar under fanen Bærekraft.

Bærekraftig utvikling betyr for oss noe som bidrar til høyere livskvalitet for alle mennesker – der både økonomisk utvikling, sosial utvikling og hensyn til miljø samhandler og forsterker hverandre gjensidig. Verden er ikke svart/hvit og det virker å være en god samstemthet om at vi alle er på en reise hvor både våre energikilder og vårt forbruksmønster må endres på for ikke å ødelegge balansen for fremtidige generasjoner. Vi skal være med på den transformasjonen og sikre våre kunder god kontroll på energiproduksjon, lagring og transport uavhengig av energikilde.

Les om hvordan vi jobber med Bærekraft i SYSCO >

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Menneskene! SYSCO har for meg alltid vært et sted som har dyrket fantastisk talent – og hele tiden vært opptatt av «den gode historien».

Når du har fokus på at du alltid – uansett hvilke utfordringer eller problemer som oppstår på veien, skal levere en «god historie» til slutt, så får du ikke bare fantastiske kollegaer, du får også fantastiske kunder og samarbeidspartnere – du får en fantastisk arbeidsplass.

Frode
Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Spotify og YouTube
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Podcast eller Radio? Radio
Ringe eller sende meldinger? Meldinger
Emoji eller tekst? Tekst
Snapchat eller Instagram? Instagram

Har du noe favorittsitat?

Det er i motbakke det går oppover.

Dette var teksten på et motivasjonskort som min kone ga meg en gang ikke alt gikk på skinner. Vi slet kraftig med å få i gang et nystartet firma, og vi var «all-in» med lån til over pipa på huset. Vi landet til slutt på beina, og kortet ble med meg i lommeboka i mange, mange år etter dette. Det har vært en viktig påminnelse på at det er når ting føles tungt og hardt at du beveger deg mot toppen. Og at uansett hvordan det går – er det langt viktigere ting i livet enn jobb, som venter på deg når du kommer hjem.

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg er mer en middels opptatt av fotball, og har brukt mye tid både som spiller, trener og tilskuer på en fotballbane. I mine unge dager var jeg involvert i Manchester United supporters club – laget på magasin og «jobbet» som tur-guide på supporter-turer til Manchester. Mange gode historier fra de dager, men heldigvis ble ikke alt dokumenter på video og bilder da, haha. Nå går det mye i FK Haugesund, der jeg sammen med familien får med meg de fleste hjemmekamper.

Høydepunktet som fotballsupporter var trolig da Solskjær smalt ballen i nettaket 2 minutter på overtid i Champions League finalen i Barcelona i 1999. Ble ikke mye søvn den natten, og hadde heller ikke noe sted å overnatte. Til slutt sovnet jeg på Plaça de Catalunya. Da jeg våknet sto det en hyggelig politi ved siden av meg, som hilste meg god morgen og gratulerte med seieren.

Frode

Ellers har midtlivskrisen, hvert fall i følge mine barn, tatt meg. Det blir derfor en del turer på motorsykkel når sesongen er der, og om det er en krise å ha noen dager for seg selv langs vakre vestlandsfjorder – ja da kjenner jeg den krisen er helt ok å ha!

Dette er Frode sin «helgesykkel» – en Moto Guzzi Carbon Dark (nr. 580/1921). Bildet er tatt på en fantastisk tur langs smale vestlandsveier fra Haugesund via Sauda, Røldal, Suldal og tilbake til Haugesund i fjor sommer.
Tilbake til toppen