Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Geir Ove

#MeetOurTeam – Geir Ove

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Geir Ove!

Navn: Geir Ove Drevland
Alder: 44 år
SYSCO-kontor: Mosjøen
Stilling: Consulting Manager i Integrations & Development
Kommer fra: Mosjøen
År i SYSCO:Snart 3 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Jeg har mange teams-møter der vi planlegger gjennomføring av oppgaver/prosjekter -og mange en-til-en samtaler med de ansatte jeg har lederansvar for. Jeg har mye kundedialog, særlig innen energi-domenet. Her forsøker jeg å forstå problemstillingen til kunden, deretter finne de riktige konsulentene med rett kompetanse fra oss som gjør at vi kan komme ut med en god og velfungerende løsning for kunden, slik at problemet/utfordringene forsvinner. Vi er altså Fuzz fightere som løser opp i kundens IT-Fuzz.

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg jobber aller mest med integrasjoner for tiden. Da kobler vi sammen flere teknologier med kundens systemer og tredjepartsleverandøren sine tjenester. Dette gjøres for å kunne berike, transformere eller flytte dataene raskt, pålitelig og strømlinjeformet. Med full overvåking og logging på alle faser av operasjonene er vi i stand til å luke ut feil og tune inn løsningen over tid. Eksempler på teknologier vi bruker her er: Java, Oracle Service Bus, Oracle-databaser, Azure, MS SQL, Azure service bus, Azure blob storage, Elastic Stack. Jeg er også produkteier av SYSCO’s integrasjonsplattform, CIP (Central Integration Platform). Dette er en fleksibel integrasjonsplattform som kan brukes til hva som helst av integrasjoner. Fra store til små prosjekter, og i alle type skyløsninger.

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg trives aller best med å dykke ned i en problemstilling, gjerne komplekse. Sette meg inn i hva problemet går ut på, for så å komme opp med en eller flere løsninger. Jobbe sammen med dyktige medarbeidere i SYSCO for å implementere løsningen, sette den i produksjon og se at problemene forsvinner for kunden.

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Vi er en stor familie med en dyp og bred kompetanse. Nesten uansett hvilken problemstilling man kommer opp i, så har vi minst et par stykker som kan noe om det. Det være seg teknologi, domene eller nettverk av personer man kjenner til. Vi er flinke å jobbe sammen og flinke til å la de som kan det best være mentor for de som ønsker å lære seg det. Det gjør at vi blir mange som kan veldig mye i løpet av relativt kort tid. Det at vi i SYSCO har så stort mangfold, både ift alder, nasjonalitet og kjønnsfordeling, gjør at jobbhverdagen blir spennende og uforutsigbar, noe jeg trives veldig godt med. Jeg er veldig glad i å bli kjent med folk.

Du har lang erfaring med skyreisen innen Energisektoren, kan du si litt mer om dette?

Jeg har over 20 års erfaring innen energi domenet og det har vært en utrolig spennende reise å være med på og den er på langt nær over enda.
Energisektoren har gjennomgått enorme endringer de siste årene, med mer digitalisering og sterke føringer på hva som forventes rapportert innen svært korte frister. Utrullingen av AMS, der man byttet fra manuelt avleste målere til smarte målere som rapporterer måleverdier ned til 15 minutter oppløsning, og senere innføring av Elhub har revolusjonert energisektoren. Dette krever at både netteiere, kraftleverandører og produsenter må tenkte nytt og tenke smart. Det er enormt mange valg som må gjøres, fra å kjøre alt on-prem til å flytte alt ut i sky.

Alle løsninger har sine styrker og sine svakheter, og jeg ser at vi i SYSCO kan bistå slik at kunden gjør kloke valg basert på hva de har og hva de ønsker å oppnå. Det å sette seg inn i hva sky faktisk er og gir dem, er en viktig reise. For et system blir ikke til et helt annet system bare ved å kjøre det i en sky og ikke on-prem.

AMS-måleren benyttes i dag nærmest utelukkende til kWh måleverdi-rapportering og til å styre bryter for å skru av strøm. Måleren kan benyttes til svært mye mer og inneholder mange nytteverdier som både netteiere og produsenter vil kunne bruke for å optimalisere driften.
Jeg mener vi kan feks bruke AMS-måleren til:
– vedlikehold på komponenter i nettet
– detektere svakheter på komponentene
– lage en vedlikeholdsplan for komponentene

Les saken: SYSCO i nøkkelrolle når Elhub flytter hjem >

Les om Hvordan Valider samler inn og videresender data fra 820.000 strømmålere her >

Hvilken app bruker du mest og hvorfor?

Snapchat. Fordi jeg deler mye bilder og videoer der til venner og familie. Dette er en fin måte å la dem ta del i min families liv, på mine premisser.

Har du et favoritt-sitat?

Husk at den som sier det er tanken som teller, kan verken telle eller tenke.

Frode Øverli, Pondus 2004
Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Ringe eller SMS? Begge deler. Kjappe beskjeder på melding. Ringe for mer relasjon og de dypere samtalene
Emoji eller tekst? Tekst
Podcast eller Radio?Radio

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg er først og fremst pappa, vi har trillinger på 9 år, de er min største glede her i livet.

Geir Ove


Trillingene holder meg og min kone aktive med alle aktiviteter de skal være med på, så det blir mye kjøring til og fra. Jeg er fotballtrener for guttelaget hvor min sønn Nikolai spiller. De er 25 gutter som er med i både liga og turneringer, så det blir mange treninger og kamper å være med på. Kjempe gøy! Jentene mine, Thea og Malin, spiller også fotball, og jeg skulle gjerne vært trener der også, men det lar seg ikke kombinere med guttelagets kampoppsett. Er aktiv tilhenger og heier på dem så ofte jeg kan, og tar dem med på privat trening i helgene.

Jeg har også et eget enkeltmannsforetak , Drevland Software Consulting, hvor jeg dyrker min hobby innen teknologi. Jeg er vel en teknologinerd kan man si. Her tar jeg på meg oppdrag, store og små, innen nettverk, PC reparasjon, mobiltelefon reparasjoner, backup av krasjede harddisker osv. Jeg synes det er spennende og artig å holde på med. Og det er noe jeg kan pusle med når det regner og er «innevær». Jeg får oppdrag fra hele landet. Den siste tiden har det vært mye krasjede harddisker og berging av data fra ødelagte mobiltelefoner.

Tur til tårnet med hele familien. Det er et radiotårn i Mosjøen, som er en del av fjelltrimpostene.
Tilbake til toppen