Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Grete

#MeetOurTeam – Grete

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Grete!

Navn: Grete Refsahl
Alder: 35 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Stilling: Finance Business Partner
Kommer fra: Ski
År i SYSCO:1 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Veldig variert, men med noen rutineoppgaver. Rundt månedsslutt gjelder det å få inn timene til alle ansatte og konsulenter i Severa, som er vårt timeregistreringssystem. For så å analysere og preppe de for fakturering og deretter rapportere. Vi rapporter til topp- og mellomledelsen om hvordan måneden har gått i forhold til budsjett (timer og faktureringsgrad).

I dag bruker vi Excel til analysene, men vi jobber med å få på plass en modell som vil gjøre oppfølgingen mye enklere for alle som har resultatansvar. Ellers i måneden er det ikke så mye rutine, da blir det å løse de utfordringene vi møter, samtidig som vi holder hjulene i gang på større prosjekter vi jobber med. Som bla, div sertifiseringer, Power BI rapporteringsmodell – og så jobber jeg med forbedring av opplæringsrutiner for nyansatte, kommunikasjon rundt økonomiavdelingens rolle og serviceområder.

Hvilke teknologier jobber du med?

Per idag er det Excel og prosessverktøy som f.eks Severa og Visma Business (fakturering/regnskap) vi på økonomi bruker mest. Og siden datamengden som behandles i excel er stor, bruker jeg som sagt en del tid nå på å få på plass et Power BI-verktøy for å forbedre effektiviteten.

Hvordan foretrekker du selv å betale fakturaer? AvtaleGiro? Vipps? ApplePay etc?

Reisesjekker! Haha neida. Jeg liker best eFaktura og Vipps. Som god økonom ønsker jeg jo å se + godkjenne fakturaen før pengene forsvinner fra konto. SYSCO har en egen Multikanal-løsning for utsendelse av faktura. Sjekk ut SYSCO Multi Channel Invoicing >

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg drives av å finne måter som forbedrer våre systemer og rutiner. Og sammen med brukerne se hva som trengs for å få til enklere og mer brukervennlige løsninger. Det er gøy å se at min innsats har en verdi for andre.

Grete

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Helt klart folkene. Selv om SYSCO er på en spennende reise og har mange kule prosjekter, så er det gode kollegaer og godt arbeidsmiljø som er den viktigste motivatoren!

Grete

Hva er ditt favorittsitat?

What you resist, persists.

Carl Jung

Dette er en nokså vanlig slogan i yoga/mindfullness, så de som driver med denslags forstår nok meningen bak, de som ikke er inne i den type livsstil vil vel også kanskje være helt uenig..

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Ringe eller SMS? Kommer an på situasjonen, men oftest SMS
Emoji eller tekst? Tekst
Snapchat eller Instagram?Begge

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg liker å holde meg i aktivitet, så jeg driver med vektløfting, løping og yoga. Jeg er ikke opptatt av hvor tungt jeg løfter men følger prinsippet om 6-10 reps per sett. Fra min studentkarriere som deltids dørvakt trente jeg mye med kollegaer og lærte meg teknikken. Men jeg startet faktisk med vektløftning som 15-åring fordi jeg var veldig tynn og ville legge på meg.

Ellers så er jeg veldig glad i å reise. Den mest spennende turen jeg har vært på er nok til Påskeøya. Det må nesten bare oppleves, det er som å komme til en prehistorisk verden. Og det er første gangen jeg har reist offbeat hvor lokalbefolkningen kunne masse om Norge. Det kan vi takke Thor Heyerdahl for.

I fravær av reisemuligheter under pandemien så har det blitt en del mer friluftsliv på meg det siste året. Jeg trodde aldri jeg skulle bli eier av gummistøvler og sovepose, men der tok jeg feil! Det måtte imidlertid en pandemi til for at det skulle skje. Men det har ikke vært så mye camping foreløpig, mest dagsturer. Vi reiser en del ut til Sørumsand og innsjøene der. Der er det stille og rolig, nydelig natur og bademuligheter. 

Dagstur til Varsjøen i april i år. Det var ennå is på vannet, så ble ikke bading.
Tilbake til toppen