Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Hung

#MeetOurTeam - Hung

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Hung!

Navn: Hung Huynh
Alder: 41 år
SYSCO-kontor: Lysaker/Oslo
Rolle: Head of Consulting Delivery
Kommer fra: Norsk-vietnameser
År i SYSCO: 5

Hvordan ser din jobbhverdag typisk ut?          

Min rolle er en slags bindeledd mellom forretning og teknologi. Med bakgrunn som utvikler, samt forskjellige roller knyttet til utvikling- og integrasjonsprosjekter, har jeg erfaringen og kompetansen til å forstå utfordringene som våre tekniske superhelter møter i hverdagen. Samtidig som jeg også evner å forstå kundens behov og visjoner, og kan støtte dem med deres utfordringer.

Dermed går mye av dagen min til å snakke med folk, med en variert agenda; selskapspresentasjoner, salgsmøter, prosjektstyringsmøter, ressursallokeringer, konsulentsalg, prosjektoppfølging m.m.

«Under koronatiden, arbeidet jeg ved siden av sønnen min på kjøkkenbordet. En dag spurte han meg: Skal du jobbe i dag, eller bare ha møter?»

I SYSCO jobber vi mye mot energisektoren. Du er en av våre eksperter innenfor energi og integrasjoner. Hvilke trender ser du her for tiden?

Innføringen av Elhub og AMS-målere har åpnet opp for nye, moderne løsninger i bransjen. De nye AMS-målerne har rett og slett vært en inngangsbillett for energibransjen til å tenke på digitalisering og fornying. Bransjen har med rette sett på fornyelsen som en holistisk øvelse på hele organisasjonen, fremfor å bare oppgradere teknologien.

Integrasjon var tidligere synonymt med å koble sammen de forskjellige systemene. Nå er hovedfokuset for integrasjon å samle data. Ved å konsolidere data, kan vi sikre datakvalitet. Dette gir mulighet for bottom-up innsikt – hva forteller dataen oss? Men aller viktigst, konsolidering av data lar oss besvare spørsmålet; hva ønsker vi at dataen skal fortelle oss? Altså en top-down tilnærming. Nettopp en slik top-down tenkning er hva bransjen trenger for å kunne omfavne de nye mulighetene og lykkes med digitalisering og fornying.

Deler av bransjen er også i den unike situasjonen at samarbeid er en vinn-vinn situasjon. Vi ser at tanken om delingsøkonomi for innovasjon og utvikling gagner alle parter involvert, og det gir en boost til hele bransjen. SYSCO streber etter å lage systemer som løser kundens behov her og nå, samtidig som arkitekturen er så fleksibel at man enkelt kan legge på eller ta vekk byggeklosser, alt etter hva behovet er. Samfunnet er i konstant endring og endringene kommer raskt. Vi er veldig glade for å kunne hjelpe kundene våre, slik at de kan møte disse utfordringene med åpne armer.

Les også: Vil skape innovasjon i energibransjen >

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?         

«SYSCO har et miljø som dyrker fram teknologiske superhelter. Man trenger ikke å være det for å jobbe her, men hvis man ønsker det, så får man støtten man trenger for å kunne bli det. Jeg setter også veldig pris på SYSCO sin evne til å anerkjenne de som legger inn en ekstra innsats.»

Hvert år deler vi i SYSCO ut premier til kollegaer som lever opp til våre verdier. Energized, eller energisk er en av våre verdier – vi er positive og løsningsorienterte mennesker som gir både hverandre og kunder energi hver eneste dag​.

I 2019 ble årets SYSCO Energizer deg, Hung! Hva vil det si å være en Energizer, og hva betyr denne anerkjennelsen for deg?    

«En Energizer er en som ikke bare gleder seg til å komme seg på jobb mandag morgen, men også får andre til å få samme følelse. Jeg ble veldig glad og stolt over prisen. Det er en fin anerkjennelse av at den «usynlige» jobben som gjøres faktisk blir lagt merke til og verdsatt.»

Du er engasjert i sosiale gøye ting vi gjør på jobben. Hva er egentlig den fotballkonkurransen du arrangerer?

Jeg arrangerer SYSCO Fantasy fotball-konkurranser. Det går ut på at man er manager for et fotballag. Man setter opp en tropp spillere som skal representere laget for et angitt budsjett. Målet er å få mest mulig poeng.

Hvordan er engasjementet i SYSCO?

Deltakelse krever hverken at du kan eller følger med på fotball, så terskelen for å være med er svært lav –  mange i SYSCO er med. Vi kommuniserer rundt konkurransen via vårt intranett Facebook@Work – og hver uke deles det ut en sjokolademedalje til ukesvinneren. Jeg leverer faktisk ut like mange premier til folk som ikke kan så mye om fotball som til fotball-entusiastene.

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Podcast eller Radio? Radio
Ringe eller sende meldinger? Sende meldinger
Emoji eller tekst? Tekst
Snapchat eller Instagram? Instagram
Hjemmekontor eller kontor på jobben? Kontor på jobben!

Til slutt, er det noe annet gøy vi burde vite om deg?  

Jeg teller på vietnamesisk inni meg, men tenker ellers på norsk.

Tilbake til toppen