Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Jon Petter

#MeetOurTeam – Jon Petter

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Jon Petter!

Navn: Jon Petter Hjulstad
Alder: 48 år
SYSCO-kontor: Lysaker/Drammen
Stilling: Customer Success Manager / Teamleder i Integrasjon & Development
Kommer fra: Levanger
År i SYSCO:7 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Jeg jobber tett med mange i SYSCO, og det blir fort mange møter og telefoner i løpet av en dag – og mange av møtene online via teams. Har dog jobbet et par dager på kontoret i det siste – og det å ha et par kolleger å småskravle med på andre siden av skilleveggen er noe jeg har savnet under pandemien, også digg å endelig kunne møte kollegaer ved kaffemaskinen og i lunsjen.

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg har jobbet mange år med Oracle-teknologi – og særlig da innenfor integrasjon og mellomvare. Både på utvikling og drift. Over de siste årene er jeg også blitt mer kjent med Java/Open Source-teknologier og Microsoft/Azure, men er ikke på samme måte hands-on på dem. Gjennom mine kolleger har jeg lært mye om dette, og føler nå vi sitter på et integrasjonsteam som er et av de fremste i Norge – hvor vi har den fordelen at vi ofte kjenner både kundens gamle og nye integrasjonsplattform. Det at vi kan hjelpe kundene i slike transisjoner – om det er til skyen eller over på nye plattformer, så vet jeg vi vi har god kunnskap om mange av alternativene som finnes.

Å integrere forskjellige typer applikasjoner er vi veldig gode på! Og vi har en ekstra edge innenfor energibransjen.

Jon Petter

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg har nå en ny rolle som Teamleder og Customer Success Manager – fra å ha vært avdelingsleder i 7 år. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått inn Anders Borchsenius som leder for avdelingen. Jeg stortrives å jobbe sammen med han!

I min nye rolle jobber jeg tettere med noen kunder og har ansvar for et team med konsulenter. Etter å ha jobbet såpass lenge i SYSCO kjenner jeg folkene her godt, og vet hva de enkelte er eksperter på. Vi har noen veldige dyktige folk – og å se dem inspirerte i spennende prosjekter er nok det jeg synes er mest gøy.

Det å kunne sette sammen team som løser kundenes prosjekter og utfordringer, er noe jeg virkelig elsker.

Jon Petter

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Jeg har fått vært med å skape en jobb som jeg trives veldig godt med, og jeg får jobbe med særdeles dyktige folk. Siden jeg begynte i SYSCO har vi vokst mye. Nå har vi et stort Oslo-kontor, samt at vi også har kolleger som jobber med det samme som oss i Sverige og Danmark. Vi vokser og gjør det bra, det gjør det ekstra gøy å være SYSCOer.

Jeg har jobbet med Oracle Fusion Middleware i mange år. Nå sitter vi med ansvaret for å drifte noen av de mest komplekse løsningene på stacken med 24/7 beredskap. For eksempel har jeg vært med på å sette sammen team for å drifte Elhub på Mellomvare. Les mer om det prosjektet her: SYSCO i nøkkelrolle når Elhub flytter hjem >

Vi har virkelig klart det jeg hadde håpet vi skulle få til. Nå er vi klar for å ta det til neste steget, som er å gjøre samme reisen med Azure-integrasjoner. Vi har fått på plass et meget sterkt team på Azure, og jeg gleder meg til fortsettelsen! Kompetente og sertifiserte konsulenter på moderne skyteknologi, er en av konkurransefortrinnene til SYSCO.  

Les saken: 20% av SYSCOs-ansatte på Azure-skolebenken >

Hvordan blir sommerferien din i 2021?

Sommerferien i år er ikke helt planlagt, og går nok ikke særlig langt vekk fra Drammen. Planen er å finne noen kortere turer som hele familien har lyst å være med på. Den lengste turen blir en tur på ei hytte vi har tilgjengelig ved Ursfjorden i Sømna (Helgeland). Der blir det litt fisking i ei lita elv/vann på fjellet eller makrell og torsk i sjøvann. Hytta vår i Sverige har vi ikke sett siden før Coronaen – så håpet er at det åpnes opp såpass at hele familien kan dra dit sammen snart.

Hva er ditt favorittsitat?

“If you want to feel happy, do something for yourself. If you want to feel fulfilled, do something for someone else.”

Simon Sinek
Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Ringe eller SMS? Begge deler – ofte en SMS før jeg ringer
Emoji eller tekst? Begge deler
Podcast eller Radio?Podcast. Favoritten er “A bit of Optimism” med Simon Sinek – Han motiverer meg og inviterer interessante folk inn i podcastene

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg er veldig interessert i gamle hus og bygningsvern – og gamle møbler. Vårt torp i Sverige er 250 år gammelt, og det å se hvordan gamle metoder fortsatt fungerer best for å vedlikeholde vinduer og f.eks. ha leirpuss på vegger liker jeg. Dette har vært et langsiktig prosjekt, men den følelsen å våkne opp en solskinnsdag i et gammelt hus med gamle møbler – det føles veldig godt! Gleder meg virkelig til å kunne reise til Sverige igjen.

Med 3 barn så blir det ikke masse fritid, men heldigvis liker minstejenta å dra i bassenget – og det gjør jeg også. Nå har hun lært seg å svømme. Jeg prøvde først å lære henne brystsvømming, men da hun sammenlignet to som henholdsvis svømte crawl og bryst – så skjønte hun at crawl ga mest fart. Nå har hun lagt om til crawl, haha.

Ellers er jeg aktiv deltaker i tabelltipping i SYSCO, der jeg fokuserer på den norske ligaen. Jeg hadde en dårlig start på sesongen, men er nå i ledelsen. Bildet under viser pokalen jeg fikk for seier i fjor – og jobber knallhardt for å få en ny pokal i år.

God stemning på kontoret når Jon Petter tar imot premie fra kollega Hung Huynh etter å ha vunnet en SYSCO Fantasy fotball-konkurranse.
Vinterlig bildet av det 250 år gamle torpet til Jon Petter i Sverige.
Tilbake til toppen