Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Kenneth

#MeetOurTeam - Kenneth

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Kenneth!

Navn: Kenneth Hansen
Alder: 33 år
SYSCO-kontor: Oslo/Lysaker
Rolle: Konsulent
Kommer fra: Nord-Norge, Mo i Rana
År i SYSCO: 0,5

Hvilke teknologier jobber du med?   

Jeg har ikke jobbet så lenge i SYSCO enda, men gjennom Microsoft University-programmet, har jeg fordypet meg i Microsoft Azure. Det er nok det jeg kommer til å jobbe mest med. Foruten det har jeg vært innom blant annet web-utvikling, Python, Oracle Cloud og Google Cloud siden jeg startet i jobben.

Hvordan var det å starte i SYSCO?

Jeg jobbet i ulike bransjer i servicenæringen før jeg utdannet meg som elektronikkingeniør midt i 20-årene. Etter utdanningen jobbet jeg for Ringerikskraft med utrullingen av AMS-målere. Her fikk jeg også jobbet litt med IT og programmering, noe som ga mersmak. Når jeg forsto at det er i IT-bransjen jeg vil jobbe – syns jeg det var veldig kult at SYSCO satte pris på min bakgrunn, at jeg kan litt om mye forskjellig og ville ha meg på laget!

I SYSCO har jeg blitt møtt med en fantastisk tillit, og frihet under ansvar som jeg ikke har opplevd hos tidligere arbeidsgivere.

Kenneth

Du har nettopp deltatt på Microsoft University (MSU), hva er det?

Microsoft University er et 6-ukers utdanningsprogram som arrangeres av Glasspaper Learning på oppdrag fra Microsoft. Det er flere ulike løp som fordyper seg innen temaer som Azure, maskinlæring og .NET-utvikling.

Les også: SYSCO jakter på unge superhelter >

Hvorfor valgte du å være med på MSU?

Jeg ønsket å endre karrierevei, og var derfor på utkikk etter trainee-programmer eller lignende. Microsoft University virket som en interessant og attraktiv vei inn bransjen. Jeg søkte, uten for høye forhåpninger, da MSU er et ettertraktet program. Karrierebarometeret for 2019 rangerte MSU som det mest ettertraktede traineeprogrammet for IT-studenter for fjerde år på rad. I år var det 60 plasser, og Glasspaper forventet over 1000 søkere. Jeg ble veldig glad da jeg kom med!

Hva lærte du på MSU?

Jeg lærte mye! I årets MSU var det følgende utdanningsløp:

  • Azure Cloud Platform – breddekunnskap om Microsoft Azure, med tanke på en fremtidig arkitektrolle. Dette er løpet jeg har deltatt i.

I tillegg var det flere spennende områder under årets Microsoft University:

  • Dynamics 365 Customer Engagement – oppsett, tilpasning og bruk av CRM-delen av Dynamics 365
  • Cloud Security – sikkerhet i Microsofts skyløsninger
  • .NET Azure Developer – utvikling av programvare i .NET med C#
  • Business Intelligence (BI) & Advanced Analytics – datamodellering og -varehus. SQL-databaser. Excel og Power BI for visualisering
  • Machine LearningArtificial Intelligence (AI), dataanalyse og maskinlæring i Azure

Hvordan tenker du at du vil kunne bruke det du har lært på MSU i jobben din i SYSCO fremover?

Jeg føler at jeg i løpet av ekstremt kort tid har fått et veldig godt overblikk over hvilke tjenester Azure har å by på, hvordan de kan/bør settes sammen, og ikke minst verktøyene til å finne svar på det jeg ikke vet. Jeg håper å få bruke kunnskapen til å være med på å bygge smarte løsninger i Azure for kundene våre, og ikke minst bruke det jeg har lært som en plattform for å lære mer.

Siden du startet i SYSCO har vi arrangert fem interne Kahoot! Quiz-runder med variert tema: Generell kunnskap, Kundequiz, Biologi og Covid-19. Du har vunnet eller vært på pallen på fire av fem runder. Imponerende! Har du funnet en lur måte å jukse på, eller er du bare veldig smart?

Haha! Nei, jeg jukser nok ikke, men det er ikke første gangen jeg har hørt den. Laget vårt gjorde det også «mistenkelig» bra på studentquizer på Universitetet i Tromsø. Jeg tror ikke det handler om å være smart, men heller å ha et bredt interesse- og kunnskapsområde, samt litt flaks med spørsmålene. På Kahoot! er det jo minst like viktig å være kjapp også. Har en hukommelse som har det med å huske mange rare fakta og opplysninger man aldri har bruk for i det virkelige liv, så det er alltid gøy å bruke det arkivet på quiz.

Hva foretrekker du?  
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Podcast eller Radio? Podcast
Ringe eller sende meldinger? Ringe
Emoji eller tekst? Tekst
Snapchat eller Instagram? Snapchat
Hjemmekontor eller kontor på jobben?Liker miksen

Har du noen Podcast-favoritter, du vil dele med oss?          

Ja! Kode24-timen for litt faglig tullprat, Krigsrevyen som følger andre verdenskrig i Norge uke for uke, 99% Invisible for nerdete detaljer om ting som ingen legger merke til, og United We Podkast fordi jeg er Manchester United supporter.

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg har spilt i Prog metal-band!

Tilbake til toppen