Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Knut Ivar

#MeetOurTeam - Knut Ivar

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Knut Ivar!

Navn:
Knut Ivar Skogland
Alder: 38 år (19 år nybarbert)
SYSCO-kontor: Haugesund
Rolle: Senior systemutvikler/Integrasjonsarkitekt/
fotograf/jeger
Kommer fra: Nordheim (Karmøy), bor nå i Aksdal, Tysvær.
År i SYSCO:2 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Som oftest en kombinasjon av oppfølging, kundemøter og videreutvikling. For vår kunde Vigilo, som leverer tidsbesparende løsninger for barnehager, SFO og skoler over hele landet, drifter jeg ca. 12 ulike integrasjoner som kjører for inntil 100+ kunder hvorav flere av kundene har testmijløer i tillegg. Det hender da at det dukker opp et og annet spørsmål eller noe som krever litt håndspåleggelse før det flyter. Ulike kunder har ulike behov og ulike rutiner, så det er godt å ha gode logger og oppfølgingsmekanismer når noe ikke går helt som forventet.

Les mer om hvordan SYSCO hjelper Vigilo her >

Har ellers ganske tett dialog med både kunde og kundens kunder rundt utvikling og videreutvikling av løsninger. Jeg har stor tro på at Vigilo ennå kun er i startgropa, så det er spennende å jobbe med løsninger som muliggjør videre vekst.

Hvilke teknologier jobber du med?

Som utvikler og integrasjonsarkitekt jobber vi med veldig mange systemer, for å nevne noen av de jeg bruker; EDB, Java, Spring(Boot), Camel, JMS, Word Perfect, REST, SOAP, Oauth, (s)FTP, RDP, NWA og en haug med andre ting som trengs i integrasjoner innen Java-verden. Felles for alle disse teknologiene er at de er verktøy og rammeverk som gir oss mulighet til å få systemene til å snakke sammen. Alle software-økosystemer har slike pakker av ulike komponenter man bruker og de blir valgt med tanke på hvilke oppgaver som skal løses, men noen blir også gitt basert på hva systemet i «andre enden» krever/forstår.

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Å løse et problem for en kunde er alltid spennende. Ikke bare fordi kunden blir hjulpet og fornøyd, men fordi selve prosessen er gøy – forstå problemet, analysere, implementere og se at det blir bra.

Knut Ivar

Jeg jobber mest med integrasjoner for Vigilo for tiden. Dette er integrasjoner som går mot ulike faktureringssystemer, HR-systemer, arkivsystemer, flere offentlige registre, opptak til videregående, nasjonale prøver, etc. Som du skjønner – dette er ofte kritiske integrasjoner. Det er for ekspempel veldig uheldig om elever på en skole ikke kommer inn på videregående utdanning pga feil i systemet. I dagens samfunn er det mye som går automatisk og mer vil det bli. Det er store mengder data som må systematiseres/automatiseres til enhver tid.

Software-utvikling er en jobb hvor man må være kreativ. Det som gir meg ekstra energi er når jeg får utfolde meg å følge et prosjekt fra start til slutt. Er veldig fan av å få med meg hele løpet.

Knut Ivar

I utviklingsprosjekter er det viktig å forstå kundens utfordring og da kunne levere en løsning som er god, gir mening og skaper merverdi for kunden.

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

I SYSCO har vi et miljø for å se hvert enkelt individ, tross størrelse og vekst i organisasjonen, det liker jeg. Det er rom for å komme med forslag og idèer uavhengig av tema.

Knut Ivar

«God idè – den skal vi diskutere» er et mye bedre svar enn «fordi det er sånn». Frihet og fleksibilitet er også noe som betyr mye for meg. En laptop og en mobil, så kan du levere fra “hvor-som-helst” i verden…forutsatt mobildekning da. Har ikke prøvd med satelittelefon enda.

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Jatakk begge deler
Podcast eller Radio? Både og – alt til sin tid
Ringe eller sende meldinger? Meldinger
Emoji eller tekst? Tekst – men man skal ikke undervurdere en god GIF da.
Snapchat eller Instagram? Instagram. Hater egentlig det faktum at snapper slettes. Mange hverdagsøyeblikk som forsvinner pga. det som kunne vært bilder til et album eller lignende. Her kommer fotografen i meg inn.

Hjemmekontor eller kontor på jobben?

Hipp som happ. Jeg har eget kontor hjemme med flere skjermer, god lyd og stor kaffetrakter. Det fungerer godt med Slack, Facebook@Work og andre løsninger for videomøter og småsamtaler; merker at terskelen for å ha en liten videochat via Microsoft Teams har gått ned nå pga Covid. Jeg får ofte litt mer ro på hjemmekontor, men det er jo gøy å se kollegaer også. Jeg synes det er ekstremt nyttig å kunne jobbe «over alt».

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg er både jeger og fotograf. Jeg jakter mye (bla hjort, rådyr, rev og rype) og er veldig interessert i natur og det naturen kan by på. Får ofte spørsmål om jeg skyter mest med børsa eller kamera. Jeg skyter nok mest med kamera, men det er nok børsa som er mest med på turer.

Jeg er glad i god mat og god drikke. Jakta har gjort meg enda mer fokusert på å utnytte gode råvarer fra naturen. Og så brygger også litt eget øl – så treffer du på meg, kan du altså gjerne spandere en god øl. Good times 😉

Hva er drømmejakta? Drømmebildet?

Jeg har en drøm om å en gang reise til Skottland og jakte hjort i «The Highlands» der borte. Om det ligger en god whisky-produsent og en OK lakse-elv i området er vel heller ikke å forakte – og jeg ønsker meg helst litt overskyet og lett regn. Det er noe mystisk over landskapet der borte og det hadde vært spennende å oppleve.

Fotomessig er det drømmen min å få tatt bilder av f.eks moskus i hardt vintervær som står høyest på lista. Hvor man får frem hvor rått og brutalt det kan være ute på vinteren og hvordan dyra må kjempe for å klare seg gjennom.

Følg Knut Ivar på Instagram – @knutivars

Tilbake til toppen