Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Line

#MeetOurTeam - Line

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Line!

Navn: Line Johansen
Alder: 47 år
SYSCO-kontor: Lysaker/Oslo
Rolle: Domeneekspert energi
Kommer fra: Filtvet, søndre Asker
År i SYSCO:2 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Min arbeidshverdag består av mange møter og workshops med utviklere, prosjektledere og kunder. Jeg jobber med kunder innenfor energisektoren, og spesielt mot nettselskaper. Bransjen står ovenfor og midt oppi en digital transformasjon uten sidestykke, og alle mulighetene som ligger foran oss gjør at jeg synes at dette er verdens beste bransje å jobbe med. Det det vil handle om fremover er hvordan vi klarer å benytte og utnytte teknologien til å utfordre de tradisjonelle måtene å løse oppgaver på. Dette jobber vi mye med i utvikling av vår nye løsning SYSCO Connected Energy Hub.

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg jobber mest med rådgivning mot kundene våre, da jobber jeg mye med å finne ut av og tenke på hvilke teknologier som kan bidra til å oppnå vårt mål om å tilby lettbent programvare til energibransjen. Jeg bruker en del tid på å holde meg oppdatert på hva som skjer i bransjen, og på nye teknologier som kan bidra til at vi kan lage enda bedre løsninger for energibransjen.

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg drives av å løse problemer, og være med å lage gode verktøy for en enklere arbeidshverdag. Å jobbe med produkter, produktutvikling og kunder gir meg masse energi.

Line

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Veldig gøy å jobbe i et selskap som tør å satse på det som er nytt og annerledes. Det er ganske tøft å gå inn å utfordre de etablerte leverandørene i energibransjen, så det å lansere en ny og skybasert “KIS-løsning som er lettbent og forenkler arbeidshverdagen” er å ta et kvantesprang innenfor «nytt og annerledes» – og så har jeg fantastiske og dyktige kollegaer.

Du jobber som Domeneekspert Energi, og vært foredragsholder på våre webinarer om vår nye løsning for Energibransjen, SYSCO Connected Energy Hub, kan du si noe mer om det?

Det å være foredragsholder har vært veldig gøy, og samtidig veldig utfordrende. Jeg liker meg ikke spesielt godt i sentrum, så dette er i grunnen et godt stykke utenfor min komfortsone. Alt i alt synes jeg det har gått bra, og jeg kommer helt sikkert til å gjøre det igjen.

Du har nylig blitt nominert som en av kandidatene for prisen Årets Kraftkvinne! Hvorfor tror du at akkurat du er nominert til denne prisen og hva betyr denne anerkjennelsen for deg?

Det var veldig gøy å bli nominert til denne prisen og jeg ble veldig stolt da jeg fikk meldingen. Jeg tror (og håper) det er på bakgrunn av min kunnskap og erfaring. I tillegg så har jeg et stort engasjement for å bidra til nye og bedre løsninger som gjør hverdagen enklere, gir innsikt, kunnskap og verdi – og sist men ikke minst bidra til løsninger som kan gjøre selskapene mer bærekraftige.

Se hva Røyken og Hurum avis skriver om saken: Line fra Filtvet elsker jakt og fiske. og kan bli Årets Kraftkvinne >

SYSCO har ansatt 100 nye kollegaer i 2020 og har ansatte fra 20 land. Vi ønsker at alle i «SYSCO-familien» får en så fin høytid som mulig, selv om mange i år ikke kan reise hjem for å treffe familie og venner, pga Covid-19. Derfor har vi laget et opplegg for at man kan invitere en kollega som er ny i SYSCO og i Norge hjem en av dagene i julen. Hva syns du om dette initiativet?

Jeg synes det er et bra initiativ, og en fin måte å bli kjent med en ny kollega på. Å invitere noen hjem gjør at ting blir mye hyggeligere og mer uformelt og avslappende. Jeg har selv invitert hjem en kollega i julen som jeg ikke kjenner så godt fra før. Gleder meg veldig til julebesøk fra en hyggelig kollega.

Hva er ditt favoritt-sitat?

«Visst fanden skal der skytes med skarpt!»

Oberst Eriksen, Oscarsborg 9. april 1940

Jeg er stor fan av dette sitatet – for det sier noe om selvtillit, mot og besluttsomhet. Akkurat i det øyeblikket måtte han ta en beslutning, og kunne ikke nøle. Kaptein Eriksen lyttet til magefølelsen, stolte på seg selv og sine kunnskaper – og tok en beslutning. Selv om han ikke visste om han kom til å bli stilt for krigsrett, eller bli utnevnt til krigshelt.

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Podcast eller Radio? Radio
Ringe eller sende meldinger? Meldinger
Emoji eller tekst? Emoji
Snapchat eller Instagram? Instagram

Hva er din Podcast-favoritt?

Krimpodden og The Joe Rogan Experience. Krimpodden er VGs podcast som går tett på norsk krim. Vi får høre mer om Orderud-saken, Ørje-drapet, Lørenskog-saken og flere. Jeg er jusstudent på fritiden og har en liten forkjærlighet for strafferett. Derav Krimpodden. Joe Rogan er det min eldste sønn som har introdusert meg for. Joe Rogan er en stor amerikansk mediepersonlighet, og min favorittepisode er med Edward Snowden. Kan muligens ha noe med min fascinasjon for kombinasjonen politikk, makt, penger og hemmelighold…

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg er aktiv jeger og skytter (rifle- hagle- og pistol). Jakter storvilt, småvilt (rådyr, hare, hjort) og fugl. I utgangspunktet synes jeg det er gøy med alt som smeller, men jeg har en ekstra forkjærlighet for hagleskyting, da det gir mest action og variasjon. Liker spesielt godt konkurranseformen sporting og figurjakt. Jeg er generelt glad i fjellet/naturen og har vært på veldig mange fine turer. Den aller fineste må være turen jeg hadde i sommer opp til «Skjærdingen», som er den nest høyeste av «De Syv Søstre» på helgelandskysten. Utsikten på toppen er helt fantastisk.

Og så drømmer jeg om motorsykkel med sidevogn og en trike (trehjuling) – helst knall gul!

Noe som ikke mange vet om meg er at jeg har deltatt i NM i kryssord og drevet med skihopping!

Line

Drev med skihopping (med slalomski) i et par-tre år fra jeg var 8-9 år. Deltok i lokale konkurranser og var med i ett kretsmesterskap. Minnes at jeg vant det kretsmesterskapet – som eneste jente i min årsklasse! Muligens også den eneste på slalomski…

Når det gjelder kryssord, så var det mine foreldre som fikk meg tidlig interessert, har holdt på med det siden jeg lærte meg å skrive. Min favoritt innen kryssordforfattere er Rolf Hansen – mannen bak Dagbladets kryssord. Han har gitt meg mange utfordringer, og mange av hans kryssord har jeg måtte gi opp. Jeg deltok i ukebladet «Hjemmet» sitt NM i Kryssord i 2001, men vant ikke.

Line ute på rådyrjakt en tidlig morgen før jobb nå i høst.

Tilbake til toppen