Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Magnus

#MeetOurTeam - Magnus

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Magnus!

Navn: Magnus Ihle
Alder: 23 år
SYSCO-kontor: Oslo/Lysaker
Rolle: Konsulent/Utvikler
Kommer fra: Sandvika, Bærum
År i SYSCO: 1,5

Hvordan ser din jobbhverdag vanligvis ut?

Jobbhverdagen min starter med en deilig sykkeltur til jobben, en varm dusj og en etterlengtet kopp kaffe. Så morgenmøte med teamet hvor vi planlegger og prioriterer dagen.

Rent teknisk prøver jeg å lære noe nytt hver dag, noe jeg kan implementere i pågående og kommende prosjekter for å bli flinkere. Som konsulent ønsker jeg å levere de aller beste løsningene til kundene våre.

Akkurat nå jobber jeg med frontend-utvikling på et veldig spennende prosjekt hvor jeg har fått ta del i prosjektet fra A-Å. Vi et stort og godt sammensatt team, med prosjektleder, scrum-master, backend-utviklere, frontend-utviklere og testere. Det er gøy å være en del av et så godt maskineri og å se alt vi får til sammen! Gjennom prosjektet har jeg bitt meg merke i flere dos and donts som vil være gode erfaringer for min videre utvikling.

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Det beste med å jobbe i SYSCO er at jeg får tillit av andre ansatte, ledelsen og jeg blir sett for den jeg er, ikke bare som en i mengden.

Magnus

I tillegg vil jeg trekke frem superkraften i arbeidsmiljøet vi har, alle de flinke kollegene rundt meg som hjelper meg å bli bedre hver eneste dag.

Hvilke teknologier jobber du med?

Prøver å jobbe litt med alt, men hovedsakelig HTML, CSS og JS, gjennom rammeverk som React og Vue. Per nå bygger jeg kompetanse innenfor React Native og Flutter for å lære mer om Cross plattform App-utvikling. Men jeg kan også Python, Java, C# og objektiv C.

Du har vært med å utvikle SYSCO sin Tech-Radar, hva er det?

En teknologiradar er et verktøy man kan bruke til å se hvilken kompetanse en person eller et selskap sitter på. Slike radare er ofte delt inn i kvadranter med ulikt fokus. SYSCO sin teknologiradar er bygd opp slik at vi ser på hvordan vår kompetanse i teknologilandskapet er nå – med data hentet ut fra våre CV-baser i CV partner. Vi kan også bruke radaren strategisk for å mene noe om hvilke teknologier vi bør fokusere på eller lære mer om.

Noe helt eget ved vår radar er at alle ansatte kan lage sin egen personlige radar, veldig enkelt ved bruk av Trello. På denne måten blir også radaren mer interaktiv, etterhvert som din kompetanse øker blir det fremstilt visuelt i radaren. Vi kan se vår egen kompetanse, planlegge for videreutvikling der det er gap og være bevist vår videre utvikling.

Hvorfor valgte SYSCO å bruke tid og krefter på å utvikle dette?

I et teknologiselskap som SYSCO har vi et enormt behov for kompetanse og å hele tiden utvikle talenter og eksperter. Da trenger vi først og fremst en god oversikt på hva vi allerede har. Målet er at systemet skal hjelpe oss slik at vi kan utvikle oss videre på en systematisk måte, og raskest mulig – i takt med den rivende utviklingen og behovene i markedet.

Hvordan var det å jobbe med utviklingen av radaren?

Utviklingen av radaren var spennende og lærerik, vi var et lite team med utviklere, i tillegg til samarbeid med noen andre SYSCO-eksperter. Noe av det morsomste med å ta del i dette prosjektet var å jobbe med nye kolleger med variert erfaring, og at vi fikk mye ansvar og frihet rundt hvordan oppgaven skulle løses. Vi måtte selv lage spekken, finne ut av features og ikke minst sette grenser for at vi ikke skulle ta oss vann over hode. Vi hadde en del av kompetansen vi trengte i teamet, men alle har i tillegg tilegnet seg ny kunnskap for at vi skulle få dette til. Kult er det at vi nå har gjennomført prosjektet med gode resultater!

Hva har du lært/erfart av å være med på dette prosjektet?           

Jeg har lært mye! Det er viktig å ikke si «Jeg fikser det til mandag», men å heller si «Jeg skal prøve å fikse det til mandag» for å ikke skape forventning til noe du ikke er hundre prosent sikker på om du faktisk får til.

Magnus

I tillegg har jeg funnet ut at det viktigste med en teamsammensetning er ikke nødvendigvis hvilken kompetanse man har fra før, men hver enkeltes positivitet, kreativitet og læringsvilje.

Bruker du radaren?

Ja selvsagt! Jeg bruker den for å sette meg mål rundt hvilke kompetanseområder jeg ønsker å bli bedre på. Det er også litt gøy å se tilbake i tid – jeg kan se hva jeg har ønsket å sette meg inn i tidligere, men så valgt annerledes. Dette er jo helt naturlig, ettersom teknologiutviklingen går ekstremt fort fremover. Det som var «hot» i fjor kan fort være avleggs i år.

Hva foretrekker du?  
Android eller iPhone?  iPhone
Itunes eller Spotify?  Spotify
Streaming eller lineær-tv?  Streaming
Podcast eller Radio?  Podcast
Ringe eller sende meldinger?  Ringe
Emoji eller tekst?  Tekst
Snapchat eller Instagram?  Instagram

Hva er ditt favorittsitat?     

“You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.” – Winston Churchill

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg drev som ungdom med skihopping og har hoppet 140m. Har jobbet som hopptrener i 11 år, både for å hjelpe med rekruttering til denne fantastiske sporten, og ikke minst at unge lovende får oppleve den samme idrettsgleden og samholdet jeg som opplevde.

Magnus

Til slutt, hva ville du tatt med deg på en øde øy?         

En satellitt-telefon, da kunne jeg blitt hentet!

Tilbake til toppen