Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Mohammad

#MeetOurTeam - Mohammad

Vi har lyst å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Mohammad!

Navn: Mohammad Khattab
Alder: 33 år
SYSCO-kontor: Uppsala
Stilling: Oracle PL/SQL og APEX-utvikler
Kommer fra: Palestina men er født og oppvokst i Syria
År i SYSCO:9 måneder

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Jeg jobber som regel med flere prosjekter samtidig. Jobben innebærer mye programmering, men en stor del av jobben min er også kommunikasjon med kundene. Det er viktig å prate med kundene for å forstå deres behov og hva de egentlig ønsker. Jeg prøver også å sette av tid til kompetanseutvikling og da spesielt innen Oracle Cloud, Linux og nettverk som feks Lan, WAN og Clouds i små til mellomstore bedriftsmiljøer.

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg jobber primært med Oracle, APEX og Linux, men anvender også Docker, SQL Server og MS Office. Min favoritt-teknologi er faktisk PL/SQL (Procedural Language for SQL) – her kjenner jeg at jeg kan utvikle store saker som jeg kan være stolt over. Et eksempel kan være et APEX-program som jeg har laget. Oracle APEX (Application Express) er en utviklingsplattform der du ikke trenger å skrive like mye kode som hvis du programmerer i for eksempel C # eller i Java. Med APEX kan du bygge skalerbare og sikre bedriftsapper med funksjoner i verdensklasse som kan distribueres hvor som helst.

Nylig sertifiserte jeg meg innen OCI (Oracle Cloud Infrastructure). Jeg har så langt tatt grunnkurset som gir en god oversikt over Oracle’s Cloud Services. Jeg tok sertifiseringen fordi jeg har stor interesse for Cloud Computing, de fleste selskaper vil være helt eller delvis avhengige av skyen i fremtiden.

Du har vokst opp i Syria og nå bodd i Sverige i 5 år, hvordan er det å jobbe i Sverige sammenlignet med Syria?

I Syria jobbet jeg med Oracle support og utvikling i 7 år i to forskjellige selskaper – AutoID og MTN. Hos MTN utviklet jeg min lederkompetanse, ble prosjektleder og til slutt avdelingsleder.

Det er stor forskjell på arbeidsmiljø og arbeidskultur i Sverige sammenlignet med Syria. I Syria er det selskapets eiere som stort sett bestemmer det meste rundt de ansattes ordninger og betingelser. Her i Sverige har vi jo en dialog med leder om slike ting, så ja, det er veldig stor forskjell.

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg trives med nye utfordringer og at mine bidrag fører til framgang for både SYSCO, kunden og meg selv. Jeg får jobbe med spennende prosjekter – det inspirerer og er viktig for meg.

– Mohammad

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Det beste med å jobbe i SYSCO er arbeidsmiljøet, kulturen og støtten jeg får for å videreutvikle meg. SYSCO er et flott felleskap og jeg trives! Jeg kan og vil virkelig anbefale SYSCO til andre som er på jakt etter en ny plass å jobbe.

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-TV? Streaming
Podcast eller Radio? Radio
Ringe eller sende meldinger? Ringe
Emoji eller tekst? Emoji
Snapchat eller Instagram? Ingen av dem

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg elsker å lese bøker, mine favoritter er romaner, noveller og historie. Den siste boken jeg leste var Ward No.6 av Anton Tjechov. Boken er en typisk Anton Chekhov-bok, veldig mørk virkelighet uten løsning eller lykkelig slutt. Med andre ord ingen “feel good” -bok, men absolutt spennende å lese.

En annen bok jeg vil anbefale er Revolution for Dummies; Laughing Through the Arab Spring av Basse Yossef. Den beskriver de dramatiske og inspirerende historiene om utviklingen av Bassems populære TV-show og hans oppgang som den mest kontroversielle. Den gir et klart bilde av situasjonen i landene som lider av undertrykkende regjeringer.

Jeg digger også å spille badmington, både for å holde meg i form, men også for å bli bedre – jeg er stadig med i turneringer.

Tilbake til toppen