Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Ole Petter

#MeetOurTeam – Ole Petter

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Ole Petter!

Navn: Ole Petter Berg
Alder: 49 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Stilling: Salgsdirektør Oracle
Kommer fra: Fredrikstad
År i SYSCO:5 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Jeg bor i Fredrikstad, og har pendlet til Oslo i snart 20 år. I løpet av Covid perioden har det blitt mye hjemmekontor, men nå som Norge har åpnet opp igjen, vil det trolig bli mange kundemøter og flere dager på kontoret vårt på Lysaker.

Siden jeg tilbringer 2 timer i bilen de dagene jeg er i Oslo, brukes dette til kundesamtaler og oppfølging av prosjekter. Det blir ofte travle dager med 2-3 kundemøter, og kanskje en liten tur innom kontoret for lunsj med kollegaer. Derfor prøver jeg å sette av 1-2 dager på hjemmekontor, slik at jeg får tid til å svare på mailer og sendt tilbud til kundene.

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg har jobbet med Oracle-teknologi siden 1998. Min formelle rolle er Oracle Salgsdirektør, men jeg liker å kalle meg selv Oracle Advisor. Rollen går egentlig ut på å være en “Trusted Advisor” for våre Oracle-kunder, og sørge for at de velger rett type Oracle-teknologi, til riktig pris og med riktig avtale.De siste to årene har vi jobbet mye med Oracle ExaData Cloud@Customer. Det er en Hybrid Cloud-løsning, hvor Oracle Infrastrukturen står lokalt hos den enkelte kunde, mens man benytter Oracle Cloud Infrastructure og PaaS (Plattform As A Service) lisensiering/avregning. SYSCO var det første selskapet som solgte denne type løsning i Norge og har i løpet av 2021 jobbet med flere kunder som har valgt denne løsningen.

SYSCO hjalp Helse Nord til suksess med ny Oracle-plattform, les saken her >

Formidler data fra nesten 1 million strømmålere via Oracle Cloud – les saken her >

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg trives med å være ute i kundemøter og treffe mennesker. Men det aller beste er å kunne få positive tilbakemeldinger på at man gjør en bra jobb, eller at vi i SYSCO leverer mer enn forventet til kundene. En av de første mantraene til vår CEO Dagfinn Ringås, var at vi skulle bli et «Sagnomsust selskap» og få kundene til å selge SYSCO til andre kunder. Det føler jeg at vårt Oracle-team i SYSCO har fått til! Da er det ekstra morsomt å jobbe med kundene, og man får masse energi til å gjøre det samme for enda flere.

Det aller beste i jobben min er å få positive tilbakemeldinger på at man gjør en bra jobb, og når vi i SYSCO leverer mer enn forventet til kundene.

Ole Petter

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Jeg trives med mennesker, så det å komme seg ut og treffe nye mennesker er alltid fint. En annen ting som er veldig bra med SYSCO, er at det er utrolig mange dyktige folkene i selskapet.

Jeg føler meg veldig heldig som for lov til å jobbe i et så ressurssterkt og kompetanserikt selskap.

Ole Petter

Les om hvordan SYSCO jobber for å bygge en ustoppelig kultur >

Hva er dine Podcast-favoritter?

«Psykt Interessant» har jeg hørt på i det siste. Der tar fire høyskolelektorer i psykologi deg med inn i psykologiens verden. De tar opp alt mellom himmel og jord – veldig interessant.

Hva er ditt favoritt-sitat?

Det må jo være «You Never Walk Alone» – ikke bare fordi jeg er Liverpool-supporter, men også fordi jeg synes at det er et motto man som menneske burde stå for, om det gjelder venner, familie, barn, livspartner eller kollegaer. Viktig å være positiv å tenke på «At the end of a storm there’s a golden sky».

You Never Walk Alone

Liverpool supporter sang
Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Ringe eller SMS? Ringe
Emoji eller tekst? Emoji
Snapchat eller Instagram?Instagram

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

I 2020 startet jeg med golf, og tilbringer mye fritid på golfbanen med kompisgjengen. Ellers tar jeg en runde i skogen på terrengsykkel eller på treningssenteret for å styrke «Golfsvingen».

Jeg har deltatt i Grenserittet på terrengsykkel 5 ganger. Det er en løype på 8 mil som starter i Strømstad i Sverige og avsluttes i Halden. Første gang jeg deltok ble en pinlig og flau opplevelse, haha! På forhånd hadde jeg lagt ned ca 100-150 mil i trening, var klar – og hadde pakket sykkelen med 3 sykkelslanger i reserve. Unge lovende Berg starter energisk og med mot i blikket, men allerede etter 1,5 mil bærer det rett i grøfta. Resultatet ble punktering og jeg måtte frem med første reserveslange. Etter 5-10 minutter med slangeskift, bærer det av gårde igjen, opp og ned bakker, før jeg på nytt etter 3 mil punkterer igjen – denne gang på forhjulet. Slange nummer 2 blir brukt, så bar det igjen opp på jernhesten for nye krafttak. Etter 500 meter punkterer jeg igjen på en stor stein. Alle reserveslanger var nå brukt – og da måtte det jo gå en vei… Punktering nummer 4 skjedde etter ca 4,5 mil, og da var løpet over. Sykkelen havnet i grøfta. Jeg måtte gå slukøret de siste milene hjem. Heldigvis har jeg lært, og etter denne første opplevelsen har det heldigvis gått bra.

Jeg har vært Liverpool-supporter så lenge jeg kan huske. En artig historie fra 2 år tilbake under en kamp er at jeg tydeligvis er dobbeltgjengeren til en meget kjent kar. Plutselig var det veldig mange som ville ta et bilde med meg, og skryte av at de hadde møtt sjølvæste Jurgen Klopp 😃

Hærlig å passere målstreken under Grenserittet etter 8 mil på sykkelen!
Tilbake til toppen