Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Sara

#MeetOurTeam – Sara

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Sara!

Navn: Sara Rovik
Alder: 32 år
SYSCO-kontor: Haugesund
Stilling: Testkonsulent
Kommer fra: Mjøndalen (liker å si Drammen)
År i SYSCO:9 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Jeg har ei jente på halvannet år hjemme, så min typiske jobbhverdag de dagene jeg er på hjemmekontor er å sette meg foran PCen så fort hun tar seg en hvil, for å rekke mest mulig på den tiden hun måtte finne for godt å sove. De dagene jeg er på kontoret, går det i å ta unna saker som skal testes, holde oversikt over hvor vi er i løpet – i forhold til leveranser, og bruke den tiden jeg eventuelt har til overs på sertifiseringer innen test og prosjektledelse.

Du har jobbet i SYSCO i 9 år – har du jobbet med det samme hele tiden?

Jeg ble ansatt som trainee og jobbet litt på både servicedesk og som forretningskonsulent før jeg begynte å jobbe med test etter ca et år. Har jobbet med testing i 8 år nå. Vi har stor etterspørsel etter personer som kan ta mer ansvar som prosjektledere, så nå jobber jeg mot også å bli prosjektleder. Vi jobber ofte med Scrum-metodikk, så kombinasjonen av testing og prosjektledelse mener jeg er supert for meg og min videre utvikling.

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg jobber kun fra et brukerperspektiv i testrollen min, sammen med mine dyktige kollegaer som er sertifisert i testautomatisering. Jeg tester brukergrensesnitt, og bruker løsningene som sluttbrukerne av våre kunder ville brukt/bruker på både PC og mobilitelefoner.

En av kundene jeg jobber med er Vigilo, som forenkler og effektiviserer hverdagen for over 1000 skoler, barnehager og kommunale oppvekst­administrasjoner. Løsningene er under stadig utvikling og store mengder funksjoner må dermed testes kontinuerlig.

Hver gang ny funksjonalitet skal implementeres, må akseptansekriterier forstås av alle, både de som skal lage dem, teste dem og til slutt bruke dem. Vi bruker oppgavehåndteringssystemet Jira for å skrive “user stories”, som skal dekke denne funksjonaliteten, og storien følger da hele utviklingsløpet. Når funksjonaliteten er ferdig utviklet, blir jeg tildelt storien, og tester om den gitte funksjonaliteten fungerer som den skal. Finner jeg feil, dokumenterer jeg det med beskrivelse, screenshots/skjermopptak, og sender storien tilbake til utvikleren. Før vi releaser en ny versjon av enten apper eller web, tar vi også en regresjontest, hvor vi tester alle funksjoner i systemet som skal releases for å avdekke eventuelle feil som er introdusert som følge av utviklingsprosessen.

Bli bedre kjent med Vigilo og hva SYSCO hjelper de med >

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Jeg har det gøyest når ting er hektisk, og jobber best under press. Det å finne kritiske feil i softwaren vår før det kommer til kunden er også veldig tilfredsstillende, og er det som driver meg til å fortsette å være meget nøye i testingen.

Sara

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?

Verdiene, mulighetene og ikke minst det gode arbeidsmiljøet!

Sara

Det å jobbe i et selskap som hjelper deg videre hvis du føler du har stagnert litt faglig, oppleves veldig godt og trygt. Sammen med lederen min har vi skissert et løp som hjelper meg å utvikle meg både personlig og faglig, og jeg er veldig takknemlig for den muligheten. SYSCO har utviklet seg fra å være et litt mindre selskap som kunne oppleves som vanskelig å få sånne muligheter i, til å bli et større, mer dynamisk selskap hvor jeg virkelig føler meg sett og verdsatt som medarbeider.

Les artikkelen som H-avis laget om Sara her >

Verdens kvinnedag 8. mars har nettopp vært, der var du med å frontet en av våre kampanjer. Hvilken sak brenner du mest for i denne sammenhengen?

Like muligheter uansett kjønn, som f.eks skolegang, velge hvem man vil gifte seg med og om man vil få barn selv. Det er lett å ta for gitt alle valgmulighetene man har i Norge, det er fælt å tenke på at datteren min i verste fall faktisk kunne blitt sett på som en “fødemaskin” om hun hadde blitt født i et annet land.

Hva er din Podcast-favoritt, evt hvorfor?

«Foreldrekoden» med psykolog Hedvig Montgomery, fordi det til tider kan være utfordrende å være forelder, og denne podcasten er til god hjelp. Den tar for seg helt vanlige problemstillinger som de fleste foreldre kjenner seg igjen i, og kommer med konkrete råd og tips.

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller lineær-tv? Streaming
Ringe eller SMS? Sende meldinger
Emoji eller tekst? God blanding
Snapchat eller Instagram?Snapchat

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg har en rar blanding når det kommer til interesser. Jeg elsker å lage ting jeg kan bruke, for eksempel strikke klær til meg selv og ungene, og har sydd min egen bunad. Samtidig er jeg litt «guttejente» i det at jeg liker å spille skytespill på PlayStation og vil heller se action/fantasy-filmer enn romantiske komedier. Spiller ganske mye Warzone i Call of Duty på fritida, når jeg ikke strikker, haha!

Sara og sønnen Mikkel på 17. mai – hun i bunaden som hun har sydd selv.
Tilbake til toppen