Hopp til innholdet

#MeetOurTeam – Sven

#MeetOurTeam - Sven

Vi har lyst til å vise frem noen av våre superhelter gjennom det vi har kalt #MeetOurTeam. Møt Sven!

Navn: Sven Hagström
Alder: 46 år
SYSCO-kontor: Stockholm
Stilling: SQL Utvikler
Kommer fra: Stockholm
År på SYSCO:Snart 3 år

Hvordan ser en typisk jobbhverdag ut for deg?

Dagen starter alltid med en kaffe, etter det har vi SCRUM / Kanban morgenmøter, noe vi kaller SCRUMBAN (standup) fordi vi kjører en blanding av både SCRUM og Kanban . I beste fall har jeg ikke flere møter, men kan i stedet bruke dagen på å skrive koden som trengs for at funksjonene skal leveres. Dette kan for eksempel være at vi tar inn data for å se hvordan en tilgjengelighetsgruppe føles for en SQL Server, hvordan vi presenterer dataene og overvåker (i tilfelle noe skjer med databasen). Koden jeg skriver er stort sett SQL-kode, for å være mer spesifikk er det T-SQL jeg programmerer med. Det hender også at den får C # noen ganger.

Hvilke teknologier jobber du med?

Jeg programmerer som sagt stort sett med T-SQL som er Microsofts databasespråk, C# og PowerShell som er Microsofts skriptspråk. Ellers passer jeg på å alltid holde meg oppdatert og sertifisere meg innen nye relevante områder i SQL-verdenen. Vi drar vanligvis til den lørerike PASS-konferansen i USA, en ren SQL-konferanse som tar for seg siste nytt innen SQL.

Les våre 5 enkle tips til hvordan du kan spare tid, og samtidig øke kontrollen over dine SQL Servere >

Den nye versjonen som følger med SQL 2022 virker veldig spennende med Azure. Det blir gøy å se hva det betyr i praksis.

Sven

Hva driver deg på jobb og i din rolle, hva er gøy?

Her må jeg si at det er å forstå kundens problemer, hvilke utfordringer de har i dag og med utgangspunkt i det løste problemet. Det er alltid gøy å levere noe som faktisk bidrar med stor verdi for kunden.

Hva er det beste med å jobbe i SYSCO?  

Mine kollegaer. Å kunne dra nytte av deres kompetanse og bidra med min egen.

Sven

Er et et spesielt prosjekt du er stolt over at du har deltatt i?

Det er mange prosjekter! Spesielt prosjekter hvor resultatet ikke var krystallklart fra begynnelsen av. Jeg liker også de prosjektene der kunden lurer på om dette i det hele tatt er mulig.

Et eksempel på dette var da jeg satt ute hos en kunde som hadde et gammelt MSDTC (Microsoft Distributed Transaction Coordinator) system. Kunden mottar data som deretter skal deles i to Microsoft SQL Server-databaser. For at dette skal kunne gjøres, må det skje i en transaksjon. Hvis det mislykkes, skal det ikke være mulig å utføre. MSDTC er en gammel skurk fra 90-tallet… og det alene sier mye. Kunden hadde minst 1-5 alvorlige hendelser per måned på grunn av systemet. Det vi gjorde var at vi bestemte hvilken database som skulle være databasen hvor alt skulle lagres. Kjernen var at vi utvidet databasen vi valgte med en SCHEME. Dette hjalp oss til å bruke samme navn for tabeller og prosedyrer i de forskjellige tidsplanene, noe som resulterte i at vi kunne slå sammen databasene. Det hele endte uansett med at 23 databasepar (46 databaser) med omtrent 4 TB data ble migrert over en periode på to uker med kun to timers uplanlagt nedetid for en kunde. Etter migreringen hadde vi ikke en eneste hendelse og med MSDTC var det 1-10 timer nedetid per måned. Det er et veldig vellykket prosjekt! En times nedetid kan være en million euro i inntekt.

Hva er din superkraft?

Det å kunne se og løse kundens problem.

Sven

Hvilken app bruker du mest, evt hvorfor?

Microsoft Visual Studio 2019 / SQL Server Management Studio. Microsoft programmeringsverktøy og kompilator for både C # og T-SQL. For meg er dette de beste verktøyene når jeg utvikler.

Hva er ditt favorittsitat?

Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world, knowing they’re going to light the bottom, and doesn’t get a little worried, does not fully understand the situation.

John Young (Astronaut, Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, SST 1 och SST 9)

Jeg liker humoren i dette sitatet.

Hva foretrekker du?
Android eller iPhone? Android
iTunes eller Spotify? Spotify
Podcast eller radio?Podcast
Ringe eller sende melding?Kommer an på situasjonen
Emoji eller tekst? Tekst med Emojis 😉
Snapchat eller InstagramInstagram

Er det noe annet gøy vi burde vite om deg?

Jeg liker tordenvær og da for å fotografere lynet. Som barn så jeg lyn og torden slå ned i huset. Jeg ble fascinert av dette og det er nok derfra jeg fikk min interesse for å fotografere lynet. Jeg fotograferer med en Nikon D800 med Lightning Trigger og filmer med en Sony som filmer i Hi-space, sakte film.

Jeg er en del av et Thunder Detection-nettverk kalt BlixtZortung. Har en detektor hjemme som lar meg få tilgang til BlixtZortungs bilkart i sanntid. Jeg tar blitsdata fra SMHIs radardata og BlixtZortungs blitsdata for å se hvor blinkene er, det hjelper meg å se hvor jeg bør dra.

Jeg har også programmert en vær-app som heter Schmatter Prediction hvor jeg kan se forskjellige kart for å se om det kommer stormer. Basert på prognosekartene mine kan jeg se hvor jeg bør dra for å ta bilder. Har en radius på 2 timers kjøring fra Stockholm for å fotografere lyn/blitser.

Blixtar fotograferade av Sven på SYSCO
Øverst til venstre: Storm i Avesta 2013 – her ble jeg terget av vennene mine som mente jeg burde gi opp fordi det så aldri ut til å bli noe lyn. De ble litt misunnelige da de så dette bildet. Nederst til venstre: også Avesta 2013. Øverst til høyre: Også Avesta 2013. Nederst til høyre: Tatt i Norrtälje Kappelskär 2018. Et tordenvær som kom fra nord og leverte disse blinkene. Jeg kaller dette “oksen”.
Tilbake til toppen