Hopp til innholdet

Apple Pay

Hva er Apple Pay?

Apple Pay ble lansert i 2014 og er Apple sin egen tjeneste for mobilbetaling og digital lommebok. Tjenesten gjør at privatpersoner enkelt, sikker og på en privat måte kan betale med iPhone, iPad, Apple Watch og Mac uten å benytte fysisk kort eller kontanter.

Tjenesten bruker nærfelts-kommunikasjon (NFC), som gjør at løsningen fungerer sammen med betalingsterminaler i fysiske butikker og støtter kontaktløs betaling. Apple Pay kan også benyttes til å betale i enkelte nettbutikker og i mobilapplikasjoner fra App Store. Avhengig av hvilke banker som er med, fungerer Apple Pay med debet- og kredittkort fra Visa, MasterCard og American Express.

Ved å benytte Apple Pay får man en sikrere måte å betale på. Når et kjøp gjennomføres, bruker tjenesten et enhetsspesifikt nummer og en unik transaksjonskode. I tillegg lagres aldri kortnummeret på enheten eller på Apples tjenere. Når betalingen skjer, deles aldri kortnummeret med forhandlerne.

I den digitale lommeboken ligger debetkortene, kredittkortene og kundekortene trygt sammen med andre type dokumenter som f.eks. boardingkort og flybilletter.  I den digitale lommeboken kan det også legges til kreditt- og debetkort, for de selskapene som er en del av løsningen. Sikkerheten er den samme, og man kan fortsatt samle poeng og beholde alle fordelene man har med disse kortene.

SYSCO og Apple Pay:

Gjennom løsningen SYSCO Multi Channel Invoice tilbys Apple Pay som en av mange standard leveringskanaler for fakturaer. Multikanal-plattformen har ferdige integrasjoner til de mest brukte betalingskanalene i hele Norden, og tilbyr samtidig en rekke verktøy for ytterligere skreddersøm av fakturaleveransen. SYSCO Multi Channel Invoice benyttes i dag av en rekke kunder, til hele eller deler av sin fakturadistribusjon.

Les mer om SYSCO Multi Channel Invoicing her >

Relaterte ord: 

Tilbake til toppen