Hopp til innholdet

Azure

Hva er Azure?

Microsoft Azure er en merkenavnet på Microsoft sin skytjeneste hvor kunder kan kjøpe infrastruktur-som-en-tjeneste (IaaS) og plattform-som-en-tjeneste (PaaS).

Infrastruktur som en tjeneste (infrastructure as a Service / IaaS), er levering av datainfrastruktur som en tjeneste over et nettverk. Kunden har kontroll over relevante applikasjoner, servere, operativsystemer og lagringsmuligheter, samt i noen tilfeller visse elementer i nettverket (for eksempel på brannmursiden).

Plattform som en tjeneste (Platform as a Service / PaaS), er IT komponenter som gjør at kunder kan utvikle sine egne applikasjoner gjennom å benytte programmeringsspråk og verktøy støttet av leverandøren. Kunden har kontroll over egne applikasjoner, men har ikke kontroll over nettverk, servere, operativsystemer eller lagringsmuligheter.

Microsoft Azure leveres fra et hundretalls datasenterregioner som er plassert over hele verden. To av regionene er lokalisert i Norge. De største konkurrentene til Microsoft Azure er Amazon Web Services (AWS) og Google Cloud Platform som har tilsvarende tilbud.

SYSCO og Microsoft Azure:

SYSCO er Microsoft Managed Partner innenfor Energisektoren samt Microsoft Cloud Service Provider og Microsoft Gold Cloud Partner.  

SYSCO sin egen programvare som SYSCO Connected Energy Hub og løsningene fra SYSCO Energy X bruker Microsoft Azure som teknologiplattform, noe som gir oss tilgang til verdensledende tjenester med norske datasentre.

Vi har bred kompetanse på Microsoft Azure-plattformen og jobber hver dag målrettet sammen med Microsoft og våre kunder for å ta i bruk stadig mer avanserte verktøy for å få jobbe gjort. Som eksperter på integrasjoner har SYSCO spesialisert seg på dette også på Microsoft Azure plattformen. Kort sagt er vi eksperter på å få data til å flyte sømløst fra egne datasentre til skyen.

SYSCO var blant de første i verden som fikk erfaring med interconnect-tjenesten mellom Oracle Cloud og Microsoft Azure. 

Les mer om SYSCO og Oracle/Azure Interconnect her >

Relaterte ord: 

Tilbake til toppen