Bærekraft
Hva er bærekraft?
Bærekraft er et begrep som brukes for å karakterisere økonomiske, sosiale, institusjonelle og miljømessige sider ved menneskelige samfunn.
I denne betydningen stammer begrepet fra Brundtlandrapporten i 1987, der bærekraftig utvikling defineres som «utvikling som imøtekommer behovene til dagens generasjon uten å redusere mulighetene for kommende generasjoner til å dekke sine behov.» Bærekraft inneholder to sentrale begreper:
- Begrepet behov, særlig de grunnleggende behovene til verdens fattige, som bør gis overordnet prioritet.
- Ideen om begrensninger som følger av teknologisk utvikling og sosial organisering på miljøets evne til å møte nåværende og fremtidige behov.
Termen bærekraftig utvikling ble senere brukt i FNs program Agenda 21 under Riokonferansen i 1992. Under det sosiale toppmøtet World Summit on Social Development i 1995 ble bærekraftig utvikling definert som «rammene for våre anstrengelser for å oppnå en høyere livskvalitet for alle mennesker», der økonomisk utvikling, sosial utvikling og miljøvern samvirker og forsterker hverandre gjensidig.
SYSCO og bærekraft:
SYSCO ønsker å bidra til en bærekraftig verden og definerer dette basert på FNs definisjon på bærekraftig utvikling – en utvikling som imøtekommer dagens behov uten å forringe kommende generasjoners muligheter til å få dekket sine behov.
For oss er bærekraft helt essensielt i vår visjon om å bli et sagnomsust selskap som de ansatte digger å jobbe for og som kundene ønsker å jobbe med.
Det er 3 grunnpilarer i SYSCOs bidrag til FNs bærekraftsmål:
1. Vi bidrar til et bedre miljø
2. Vi tar sosialt ansvar
3. Vi er en ansvarlig aktør
Les mer om våre tre pilarer og hvordan vi jobber med bærekraft i SYSCO her >
Relaterte ord:
FNs bærekraftsmål, fornybar energi, ikke-fornybar energi, energibruk, energiattest, vindkraft, kraftproduksjon.