Hopp til innholdet

Cloud Computing

Hva er Cloud Computing? 

Cloud Computing, sky, skyen eller skytjenester på norsk, er en samlebetegnelse på felles IT-tjenester som tilbys enkeltpersoner eller virksomheter fra et nettverk av datasentre. Dette kan eksempelvis være infrastruktur som en tjeneste (IaaS), plattform som en tjeneste (PaaS) eller programvare som en tjeneste (SaaS). I skyen tilpasses datakapasiteten etter behov og man betaler for det man bruker. 

En fordel med skytjenester er at brukerne har tilgang uansett hvor de befinner seg – på jobb, hjemme eller på reise.  

Det finnes en rekke tilbydere av skytjenester, som Oracle, Microsoft, Amazon og Google. 

SYSCO og Cloud Computing: 

I SYSCO kjenner vi til de ulike skyleverandørenes stryker og hjelper våre kunder med å velge riktige løsninger når de skal opp i skyen. Dette gjør vi sammen med våre partnere Oracle, Microsoft, Google og Amazon. 

For eksempel var vi den første nordiske aktøren som hjalp kunder som har Oracle-databaser med å flytte de opp i skyen ved hjelp av Oracle/Microsoft samarbeidet som ble inngått i 2019, hvor de ble enige om å fysisk koble sammen sine ulike datasentre. Samarbeidet mellom Microsoft og Oracle løser et behov som kundene har hatt i mange år. Det gjør det mulig å sette opp en mer moderne IT-arkitektur som gjør at du kan utnytte dine verdifulle data til å utvikle moderne applikasjoner for fremtiden. Samtidig kan du spare store kostnader både til lisenser og maskinvare. 

Les mer om SYSCO og Oracle/Azure Interconnect her > 

Relaterte ord: 

MicrosoftAzureSaaS, Oracle Cloud, AWS, Google Cloud, Exadata Cloud Service, sky, skytjenester, IaaS, PaaS, SaaS, datasenter

Tilbake til toppen