Hopp til innholdet

DBaaS

Hva er DBaaS? 

Database-as-a-Service (DBaaS) en en skydatabase, en database som vanligvis kjøres på en sky-plattform, der tilgang til databasen blir gitt som en tjeneste. Databasetjenester sørger for skalerbarhet og høy tilgjengelighet av databasen. 
Med en database som servicemodell, trenger ikke applikasjonseiere å installere og vedlikeholde databasen selv, dette gjør leverandøren av databasetjenester 

DBaaS og SYSCO  

SYSCO har meget gode erfaringer med DBaaS (selve begrepet er litt på vei ut). «DBaaS» er nå mer forent med «selvkjørende databaser» (Autonomous/Self-Driving databases). 

I Oracle Public Cloud, leverer Oracle følgende tjenester for databaser: 

  1. Virtual Machine for Oracle databases 
  2. Bare Metal for Oracle databases
  3. Exadata Cloud Service 
  4. Autonomous databases

De 3 første er såkalte «Customer managed» database tjenester, hvor Oracle har ansvaret for infrastrukturen i bunnen, og kunde selv ansvaret for «VM’ene» tjenestene kjører på. 

Nr 4 – Autonomous databases har bakt inn en del maskinlæring og funksjonalitet som gjør at databasen er mer eller mindre selvkjørende uten av kunde trenger å gjøre noe annet enn å øke/minke behov for ressurser.  

SYSCO har meget god kompetanse på Oracle Cloud og kan bistå med å finne riktig løsning basert på behov og pris. 

Les mer om SYSCO sin kompetanse her 

Relaterte ord:   

Autonomous Database, transaction processing, data warehouse, Oracle Autonomous Dataware House, Oracle Autonomous Transaction Processing, Exadata, selvkjørende databaser, self-driving databases, autonome databaser, Oracle universal credits 

Tilbake til toppen