Hopp til innholdet

Digital tvilling

Hva er en Digital tvilling?  

En digital tvilling er definert som en digital eller virtuell kopi av en fysisk ting som finnes i den virkelige verden, digital tvilling er ikke en ny teknikk, men med introduksjonen av IoT (Internet of Things) har den blitt viktigere og enklere å bruke.

Digital tvilling-teknologien har blitt brukt innen olje og gass lenge for å modelere og teste sikkerhet ute på platformene.

Et annet område der digital tvilling ofte er nevnt er innen smarte byer, der sensor-data sendes både til styringssystemene og til den digitale tvillingen i sanntid som da er en korrekt representasjon av byen, disse kan da også brukes for å modellere ulike senarioer ved bruk av Maskinlæring (ML) og Kunstig Intelligens (AI) modeller. Store summer kan spares på vedlikehold og sikkerhetstiltak ved bruk av digital tvilling-teknologi.

SYSCO og Digital tvilling:

SYSCO har lang erfaring med smarthus-teknologier, og har vært sentral i utviklingen av Greentracker. Green Tracker AS tilbyr ett moderne Web-basert energioppfølgingssystem (EOS) som gjør det mulig for bedrifter og organisasjoner å få total innsikt i eget energibruk og miljøpåvirkning.

Les om Green Tracker her >

Relaterte ord:  

IoT, AMS, Smarthus, Maskinlæring (ML), Kunstig intelligens (AI)

Tilbake til toppen