Hopp til innholdet

eFaktura B2C

Hva er eFaktura B2C?

eFaktura B2C er en norsk tjeneste som muliggjør at bedrifter kan sende faktura elektronisk til sine privatkunder, helt uavhengig av hvilken bank som benyttes, istedenfor per brevpost eller e-post. Ved å ta i bruk denne tjenesten kan bedrifter tilby privatpersoner å motta fakturaen rett i nettbanken og i Vipps. Det beste er at faktura er ferdig utfylt med kundeidentifikasjon (KID-nummer), kontonummer og beløp. Ved et tastetrykk betales regningen automatisk.

For bedriftene vil det være mange fordeler med å ta i bruk eFaktura:

  • Spare tid – ved å sende ut faktura elektronisk
  • Få betaling innen betalingsfristen – eFaktura øker sannsynligheten for å få inn betaling
  • Kostnadsbesparende – spare penger ved å kutte porto
  • Sparer miljøet – ved å ikke bruke papir ved utsendelse av faktura

Mange bedrifter tilbyr også eFaktura i kombinasjon med AvtaleGiro for å få en mer effektiv fakturahåndtering.

Det er Mastercard Payment Services som leverer tjenesten til alle bankene, men privatkundene forholder seg til sin egen bank.

NB! eFaktura B2C (eFaktura 1.0) fases ut 1/12-2021, les mer om det her: https://www.efaktura.no/Bedrift/eFaktura-1-0saneres-1-12-2021
SYSCO kan bistå i denne overgangen.

SYSCO og eFaktura B2C:

Gjennom løsningen SYSCO Multi Channel Invoice tilbys eFaktura B2C som standard leveringskanal for fakturaer. Multikanal-plattformen har ferdige integrasjoner til de mest brukte betalingskanalene i hele Norden, og tilbyr samtidig en rekke verktøy for ytterligere skreddersøm av fakturaleveransen. SYSCO Multi Channel Invoice benyttes i dag av en rekke kunder, til hele eller deler av sin fakturadistribusjon.

Les mer om SYSCO Multi Channel Invoicing her >

Les om de endringene som skjer i eFaktura. Grip muligheten til å digitalisere fakturaprosessen. Nå kommer eFaktura 2.0! >

Relaterte ord: 

Tilbake til toppen