Hopp til innholdet

Google Pay

Hva er Google Pay?

Google Pay ble lansert under Google I/O-konferansen i 2015, men da som Android Pay.  Senere ble tjenesten endret til Google Pay og er en tjeneste for betaling med mobil og digital lommebok som er utviklet av det amerikanske firmaet Google.  

Tjenesten er en enkel måte å betale på hvor det fysiske bankkortet er byttet ut med en smarttelefon, nettbrett eller annen støttet enhet, som f.eks en smartklokke.

Google Pay fungerer med debet-og kredittkort utgitt av de bankene som er med i ordningen. Når en bruker oppretter Google Pay, lages det et token – et unikt nummer som generes for hvert betalingskort. Dette nummeret erstatter kortdetaljer, og gjør at betaling kan gjennomføres uten overføring av kortnummer, utløpsdato og CVV2-kode fra enhet til betalingsterminal. Du kan si at tokenet er en digital versjon av det fysiske bankkortet. Betalingsinformasjonen blir i Ifølge Google kryptert og sikret.

Google Pay bruker nærfelts-kommunikasjon (NFC) og fungerer med betalingsterminaler som godtar kontaktløs betaling med Visa og Mastercard både i Norge og utlandet.  Tjenesten kan også benyttes i nettbutikker og apper som tilbyr Google Pay som betalingsalternativ.

SYSCO og Google Pay:

Gjennom løsningen SYSCO Multi Channel Invoice tilbys Google Pay som standard leveringskanal for fakturaer. Multikanal-plattformen har ferdige integrasjoner til de mest brukte betalingskanalene i hele Norden, og tilbyr samtidig en rekke verktøy for ytterligere skreddersøm av fakturaleveransen. SYSCO Multi Channel Invoice benyttes i dag av en rekke kunder, til hele eller deler av sin fakturadistribusjon.

Les mer om SYSCO Multi Channel Invoicing her >

Relaterte ord: 

Tilbake til toppen