Hopp til innholdet

Kafka

Hva er Kafka?  

Apache Kafka er en open source streamingplattform som brukes for å integrere distribuerte systemer i form av datastrømmer. Kafka ble opprinnelig utviklet av LinkedIn i 2011, og ble open source i 2012. Siden den gang har Kafka utviklet seg fra å ære en enkel meldingskø til en full streaming plattform for store datamengder der du kan kombinere hendelser fra alt fra gamle, tradisjonelle (legacy) systemer til IoT-sensorer for å utvikle datadrevne analyseløsninger. 

I tillegg til å publisere og abonnere på strømmer av data eller hendelser kan plattformen analysere og agere på kombinasjoner av hendelser i et tidsvindu. Apache Kafka kan også brukes som en database der du lagrer hendelser/data.  

Mange selskaper har i dag bygget sin teknologi og databehandling på Apache Kafka, for eksempel Netflix, LinkedIn og Airbnb. 

SYSCO og Kafka?  

SYSCO har konsulenter som både behersker utvikling/arkitektur på Kafka, samt erfaring med drift av Kafka. Vi er partner med Confluent, som kommer fra gruppen som opprinnelig utviklet Kafka i LinkedIn. Confluent er i dag den største bidragsyter i open source-prosjektet Kafka. Selskapet har etablert en rekke løsninger rundt Kafka som tilbys i en enterprise-pakke eller som SaaS-løsning hos skyleverandørene Amazon, Google og Azure. 

SYSCO jobber med flere norske kunder og er sentral i deres bruk av Kafka. 

Relaterte ord: 

Confluent, Streaming, Event Sourcing, kSQL, Azure, Microsoft.

Tilbake til toppen