Hopp til innholdet

Mobilbetaling

Hva er Mobilbetaling?

Fremtiden er kontaktløs og mobilbetaling blir stadig mer utbredt, men hva vil det si? Med mobilbetaling kan du enkelt og greit betale fra eller via mobilen i en App. I stedet for å betale med kontanter eller kredittkort, kan du bruke en mobiltelefon til å betale for et bredt spekter av tjenester.

I Norge så tenker vi kanskje først og fremst på Vipps som tjeneste for mobilbetaling. Ved å fokusere på vennebetaling og enkle overføringer mellom brukere har Vipps etablert seg som markedsledende innenfor mobilbetaling i Norge. Siden har også integreringen av eFaktura og regningsbetaling på mange måter gjort appen mer komplett for økonomistyring.

Men, det finnes flere tilbydere av mobilbetaling, og i 2019 fikk Vipps to store utfordrere innenfor mobilbetaling i form av Apple Pay og Google Pay. Disse betalingsalternativene baserer seg på NFC-teknologien som er den samme teknologien kontaktløse bankkort baserer seg på. Dermed kan man bruke begge appene i alle butikker som har aktivert støtte for kontaktløs betaling. Mobilbetaling med NFC er like sikkert som kontaktløse bankkort, og like sikre som tradisjonelle bankkort.

Det er flere måter å bruke mobilbetaling på. Her er noen eksempler:

  • Banktjenester over SMS
  • Mobiloverføring
  • Direkte operatørfakturering
  • Betaling i butikk med NFC

Mange av de store bankene i Norge bruker mobilbetaling. Mobilbetaling blir primært brukt til transport, parkering, forretninger, automater og billetter. Det blir også mer og mer vanlig å bruke mobilbetaling for betaling i butikk, på nett og for å betale regninger.

SYSCO og Mobilbetaling:

SYSCO jobber ikke direkte med mobilbetaling, men gjennom vår løsning SYSCO Multi Channel Invoice, har vi ferdige integrasjoner til de mest brukte betalingstjenestene på markedet. Blant annet tilbyr SYSCO Multi Channel Invoice utsendelse av faktura via SMS for direkte utsjekk og betaling via kort eller en app som F.eks. Vipps. Det støtter også direkte utsendelse av faktura via Vipps API i Norge, mens Swish og Mobile Pay står på trappene i nær fremtid.

Ta gjerne kontakt med oss for å høre hvordan vi kan bistå med en mer optimalisert fakturaflyt.

Relaterte ord: 

Tilbake til toppen