Hopp til innholdet

SQL

Hva er SQL?  

SQL står for Structured Query Language, og uttales sequel eller ess-que-ell ”.  SQL er et standardisert språk for å stille spørsmål til en database. Dette blir gjort når du vil endre på innhold eller hente ut data fra en relasjonsdatabase.

I 1970 publiserte Dr. Edgar F. Codd, som jobbet i IBM, en artikkel. Denne artikkelen ble det aksepterte grunnlaget for relasjonelle databasestyringssystemer (RDBMS eller RDMS). Et par forskere fra forskningssenteret til IBM i San Jose utviklet “System R” som stort sett bygde på Codd’s modell. Structured English Query Language, SEQUEL var utviklet for å endre og hente ut data fra System R. Navnet SEQUEL byttes siden ut til SQL ettersom det allerede var en merkevare som het akkurat SEQUEL. 

I 1978 testet IBM systemet for første gang på sine kunder. Det ble en suksess som bidro til at de utviklet et kommersielt produkt som ble implementert med SQL-standard, som var bygget på deres prototype System R. I august 1979 lanserte IBM sin første kommersielle type av System/38 som i 1981 ble til SQL/DS og deretter til DB2 i 1983.

Ulike databaseleverandører har siden den gang skapt ulike dialekter fra det standardiserte språket som f.eks T-SQL og PL SQL, men grunnlaget er det samme.

SYSCO og SQL:

SYSCO har høy ekspertise og kunnskap i SQL. Vi har en rekke konsulenter som benytter SQL i sitt arbeid ute hos våre kunder.

Les om våre 5 tips som forenkler administrasjon av din SQL Server>

Relaterte ord:

Tilbake til toppen