Hopp til innholdet

SYSCO får Oracle og Microsoft til å spille på lag

SYSCO får Oracle og Microsoft til å spille på lag

Velkommen til en ny æra! Ved å flytte dine store Oracle-databaser til Oracle Cloud, og koble dem sammen med applikasjoner på Microsofts Azure, får du en fantastisk plattform for innovasjon. 

Oracle-databaser i samspill med applikasjoner på Microsoft Azure. Umulig, sier du. Neida. I Sysco løfter vi Oracle-databaser dit de fungerer aller best, nemlig til Oracle Cloud. Så kobler vi denne nettskyen direkte sammen med Microsoft Azure, og lar applikasjonene ligge der.

Slik får du en moderne IT-plattform som er skapt for innovasjon.

Gevinstene ved dette er så store at vi tror det kommer til å bli den foretrukne skystrategien for de fleste større virksomheter de neste årene. Og sammen med flere norske virksomheter har vi allerede, som noen av de første i verden, satt i gang denne skyreisen.

Dette var umulig inntil Microsoft og Oracle inngikk et tett samarbeid i 2019, hvor de ble enige om å fysisk koble sammen sine ulike datasentre. Det nye, tette samarbeidet mellom Microsoft og Oracle løser et behov som kundene har hatt i mange år. Det gjør det mulig å sette opp en mer moderne IT-arkitektur som gjør at du kan utnytte dine verdifulle data til å utvikle moderne applikasjoner for fremtiden. Samtidig kan du spare store kostnader både til lisenser og maskinvare.

Som Nordens ledende kompetansemiljø på Oracle er vi stolte av å være blant de første i verden som kan tilby flytting til sky og tilby driftstjenester basert på denne multicloud-løsningen.

Fordelene med å sammenkoble skytjenestene til Microsoft og Oracle er mange. Her er noen av dem: 

1. Verdens beste og mest fremtidsrettede skyarkitektur 

  • Oracle-databasen bor best i Oracle-skyen. Det gir lavest kost og optimalisert ytelse. Nå kan alle applikasjoner ligge på Microsofts Azure, mens databasene ligger på Oracle Cloud. 
  • Få tilgang til en ny verden av moderne IT, muliggjort av tjenester og skyapplikasjoner som fungerer på tvers av Microsoft Azure og Oracle Cloud. 

2. Reduser kostnader og kapitalbinding 

  • Reduser/eliminer høye lisenskostnader til support av Oracle-databaser 
  • Halver driftskostnader på tjenester som kan skrus av om natten 
  • Erstatt gammeldagse driftsløsninger som har stor kapitalbinding og uforutsigbare kostnader til maskinvare/infrastruktur 

3. Økt innovasjonstakt og riktig fokus 

  • Skydrift frigjør kapasitet, slik at du kan fokusere på de riktige tingene. Ting som sikkerhet, compliance og redundans er ivaretatt 
  • De skybaserte applikasjonene fortsetter å øke sitt forsprang, og denne utviklingen vil bare akselerere. 
  • Øk innovasjonstakten, som er en forutsetning for at du skal lykkes og være konkurransedyktig i en tid hvor teknologiutviklingen går i eksponentiell hastighet 

Hva betyr Azure – Oracle Cloud interconnect? 

I fjor sommer annonserte Oracle og Microsoft et samarbeid for å koble sammen («interconnect») Oracle Cloud med Microsoft Azure. Partnerskapet innebærer en interoperabilitet mellom de to nettskyene, slik at selskaper kan migrere til sky og kjøre virksomhetskritiske datalaster mellom Microsoft Azure og Oracle Cloud. 

Med det nye partnerskapet kan kundene for eksempel koble Azure-tjenester, som Analytics og AI, med data fra databasen i Oracle Cloud. På denne måten sikrer samarbeidet at kundene får det beste fra begge verdener, og en «one-stop shop» for alle skytjenester og applikasjoner de trenger. Nye tjenester kan testes løpende fra både Oracle og Microsoft og en kan velge etter hvem som leverer best. 

Stadig flere av Microsofts og Oracles Cloud-datasentere kables nå fysisk sammen, slik at det er mulig å oppnå svært raske svartider og høy ytelse. Vi har kjørt de første testene for våre kunder, og det er mulig å nå hastigheter som er langt over det de fleste kunder har mellom utstyr som står i samme datasenter. Dermed kan databaser ligge i én sky og applikasjoner i en annen. Enkelt sagt, nå kan du også flytte din gamle «on-prem» løsning til skyen – uten redesign. Vi kaller det Move & Improve

Hvorfor Sysco?  Det er minst tre grunner til at du ikke burde gå videre med din skyreise før at du har snakket med oss: 

1. Kompetanse – Vi jobber med virksomhetskritiske løsninger for flere av Skandinavias største virksomheter. Syscos status hos Oracle og Microsoft, som en Platinum Oracle Partner og en Microsoft Gold Cloud Platform Partner, er din trygghet for at vår organisasjon og konsulenter har sertifisert kompetanse som er nødvendig for å flytte din virksomhet til skyen. I tillegg til vår teknologikompetanse har vi også tung kompetanse på lisensiering, og kan sikre at du får de riktige lisensbesparelsene når vi løfter din virksomhet opp i skyen. 

2. Tidlig erfaring – Sysco er blant de første i verden som har erfaring med interconnect-tjenester mellom Oracle Cloud og Microsoft Azure.  

3. Drift – Vi er spesialister på hybride skyløsninger, drift av forretningskritiske løsninger og overvåking av databaser.  

Få tilgang til fakta-ark “Hvordan koble Oracle Cloud med Microsoft Azure” her >

Klar for å vite mer?
La oss snakke om hvordan vi kan hjelpe dere å migrere til skyen. Kontakt Frank Vikingstad i SYSCO her >

Les også Microsofts blogg-innlegg, i forbindelse med at samarbeidet ble lansert i Europa.

Les mer

Hos SYSCO er det konsulentene som er superheltene. Våre konsulenter er eksperter på data, og får tingene til å virke ved å koble sammen ulike teknologier.

Les mer

Trenger du en Oracle lisenspartner er SYSCO riktig valg. Vi tilbyr alle produkter fra skytjenesten og er «Oracle Partner of the year» på niende året.

Les mer

Vi er spesialister på hybride skyløsninger, og skreddersyr den beste kombinasjonen av ulike skytjenester for hver kunde. Sikker drift eller stor fleksibilitet?

Les mer
Tilbake til toppen