Hopp til innholdet

Testing og testautomatisering

Testing og testautomatisering

Når man driver med IT-utvikling, gjelder det å teste på rett nivå, til rett tid, og på en smart måte. Våre konsulenter kan test og testautomatisering, og bruker det ofte i en DevOps-kultur – en smidig innovasjonskultur og utviklingsløp, fra idé til drift og videreutvikling.

Testing

Testing av programvare er en måte å vurdere kvaliteten på programvaren og redusere risikoen for programvarefeil i drift. Testing består typisk av verifisering av krav, brukerhistorier eller andre spesifikasjoner: “Bygde vi produktet riktig?” og/eller validering av forretningsmessige mål: “Bygger vi riktig produkt”?

Testautomatisering

I SYSCO er vi opptatt av å bruke moderne testautomatisering der dette er hensiktsmessig.

Dette gjør vi for å:

  • Sikre høy testkvalitet
  • Sikre kvalitetsdokumentasjon på produktet
  • Unngå tidkrevende manuelle prosesser

Testautomatisering er en av mange teknikker som brukes bak kulissene når man lager programvare. Testautomatisering kan skje på mange nivåer, for eksempel dypere ned i programvaren som enhetstester, men også i form av testing av brukergrensesnitt (UI-testing). Hva man skal automatisere er viktig å identifisere, og bør samsvare med det som er verdifullt for kunden.

UI-testautomatisering dekker vanligvis de mest verdifulle scenariene først, og blir deretter bygd ut for å representere flere brukerscenarioer. Når testen er stabil, kan den automatisk kjøres og vil raskt varsle teamet om at den aktuelle delen er klart for sending videre til utvikling eller lansering eller ikke. Å ha tester som til enhver tid varsler teamet om den faktiske statusen til videre utvikling/lansering, er en måte å danne fundamentet for et godt teamarbeid på. For kundene våre betyr det at de slipper å oppleve problemer i produksjon, fordi utviklerteamet hele tiden blir matet med informasjon som gjør at de får forhindret feil og ustabilitet.

Testautomasjon kan dekke tusenvis av scenarier på få minutter, i motsetning til manuell testing som ofte tar timer, dager og til og med uker. Det å velge automatisert testing har mange fordeler. I tillegg til at du sparer tid og krefter, er det en enkel måte å sørge for at dokumentasjonen blir designet for lett å kunne leses av mennesker og dessuten kunne kjøres av datamaskiner for å verifisere at systemet fungerer som beskrevet. God dokumentasjon er helt uvurderlig i programvareutvikling og SYSCO sin erfaring er at når vi benytter gode test-teknikker, så får man et solid teamarbeid og en høy kundetilfredshet.

I SYSCO har vi høyt kvalifiserte og sertifiserte testkonsulenter som har kunnskapen og innsikten som trengs for å muliggjøre overgang av testing fra en manuell til en automatisert tilnærming for våre kunder.

Kontakt oss om testautomatisering >
Book en tester >

SYSCO er sølvpartner med ISTQB – International Software Testing Qualifications Board. Les med om dette her >

Les mer

Hos SYSCO er det konsulentene som er superheltene. Våre konsulenter er eksperter på data, og får tingene til å virke ved å koble sammen ulike teknologier.

Les mer

Våre konsulenter forstår forretningsbehovet, og leder arbeidet med å realisere det fra start til mål.

Les mer

Våre utviklere gjør gode ideer om til virkelighet ved bruk av teknologi og kode. App-utvikling, lettbeinte applikasjoner og mer kompleks systemutvikling.

Les mer
Tilbake til toppen